Ελλάδα

Ελληνική εταιρεία αφήνει 1000 και πλέον υπαλλήλους να δουλεύουν ο ένας δίπλα στον άλλον

Ελληνική εταιρεία αφήνει 1000 και πλέον υπαλλήλους να δουλεύουν ο ένας δίπλα στον άλλον
Την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, αναστέλλοντας τη λειτουργία επιχειρήσεων και ζητώντας από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και να κρατούν αποστάσεις ο ένας από τον άλλον, κάποιες εταιρείες συνεχίζουν να λειτουργούν σχεδόν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όπως καταγγέλλουν υπάλληλοί τους.

Η ανησυχία είναι έντονη στους υπαλλήλους μεγάλης εταιρείας call center. Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά το «παρών» και εργάζονται κανονικά. «Το βασικό θέμα που συζητάμε είναι ο κορωνοϊός. Φοβόμαστε ότι θα νοσήσουμε, καθώς δουλεύουμε ο ένας σε απόσταση μισού μέτρου από τον άλλον» λέει στο pagenews υπάλληλος της εταιρείας και συνεχίζει: «Υπάρχουν συνάδελφοί μας που επέστρεψαν από το εξωτερικό, όπως τη Γαλλία και τη Ισράηλ όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα και ήρθαν κανονικά στη δουλειά, αντί να καθίσουν προληπτικά μερικές ημέρες στο σπίτι τους.

Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι φοβούνται να δουλέψουν υπό αυτές τις συνθήκες και βγαίνουν σε άδεια επικαλούμενοι κατ΄ οίκον περιορισμό». Το pagenews αποκαλύπτει φωτογραφίες που δείχνουν δεκάδες άτομα να συνωστίζονται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Μάλιστα αυτές οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στο προαύλιο όπου οι υπάλληλοι βγαινουν για να κάνουν τσιγάρο. Τα πράγματα όπως λένε είναι χειρότερα στα γραφεία, όπου όμως απαγορεύεται να έχουν κινητό τηλέφωνο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως καταγγέλλει η υπάλληλος, η εταιρεία δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της. «Το μόνο που έκαναν ήταν να τοποθετήσουν αντισηπτικά και να αφήσουν τις πόρτες ανοιχτές για να μην τις αγγίζουμε. Μόλις σήμερα μας είπαν ότι θα γίνει απολύμανση. Μετά από τόσες ημέρες;».

Αρκετοί εργαζόμενοι έστειλαν email στη διοίκηση της εταιρείας στα οποία εκφράζουν την ανησυχία τους, ζητώντας να ληφθούν μέτρα, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν πάρει απάντηση…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments