Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει τόσο σε τροπικό όσο και σε πολικό κλίμα

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει τόσο σε τροπικό όσο και σε πολικό κλίμα
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σε διευκρινήσεις σχετικά με το κλίμα που μπορεί να επιβιώσει ο φονικός ιός, προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διαλεύκανε οριστικά ορισμένες από τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με τον νέο κορωνοϊό. Σε ερώτηση για το αν ο COVID-19 μπορεί να επιβιώσει τόσο σε τροπικό όσο και σε πολικό κλίμα, ο ΠΟΥ, ξεκαθάρισε ότι ιός μπορεί να εξαπλωθεί ανεξαρτήτου κλίματος.

«Ο κορωνοϊός μπορεί να διαδοθεί σε όλες τις χώρες, είτε έχουν τροπικό είτε πολικό κλίμα» υποστήριξε και πρόσθεσε πως: «όπου κι αν ζείτε, ανεξάρτητα από το κλίμα, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις προφυλάξεις». Στη συνέχεια, ο ΠΟΥ υπενθύμισε στο κοινό ότι πρέπει να ακολουθεί πιστά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, δηλαδή να γίνεται συχνή πλύση των χεριών και σε περιπτώσεις όπως βήχα ή φτερνίσματος, πρέπει να καλύπτονται είτε με χρήση ενός χαρτομάντηλου είτε να καλύπτονται τον αγκώνα μας.

Επίσης, διέψευσε τους ισχυρισμούς πως η κατανάλωση νερού και αλκοολούχων ποτών προστατεύει τους ανθρώπους από τον ιό 2019-nCoV.

«Η ενυδάτωση και η κατανάλωση νερού αν και είναι σημαντική για τη γενική υγεία, δεν εμποδίζει τη μόλυνση από τον κορωνοϊό. Αν έχετε πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε νωρίς ιατρική φροντίδα», επεσήμανε ο ΠΟΥ. Τέλος, υπογράμμισε πως η κατανάλωση αλκοόλ «δεν προστατεύει από τη μόλυνση από τον Covid-19» και σημείωσε πως το αλκοόλ πρέπει πάντα να καταναλώνεται με μέτρο και οι άνθρωποι που δεν πίνουν αλκοόλ δεν πρέπει να αρχίσουν να πίνουν σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον ιό.

Εν τω μεταξύ, η εξάπλωση του κορωνοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολύ λίγες είναι πλέον οι χώρες οι οποίες δεν παρουσιάζουν κρούσματα του φονικού ιού, ο οποίος καταγράφει χιλιάδες νεκρούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία και σε ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζεται, σύμφωνα και με τον διαδραστικό χάρτη του Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering. Αυτή τη στιγμή 185.067 άτομα έχουν νοσήσει από τον ιό, 7.330 έχουν χάσει τη ζωή τους και 80.236 έχουν ιαθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments