Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης κορωνοϊός: Όσα οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην απόφαση για κλείσιμο των εκκλησιών

Κυριάκος Μητσοτάκης κορωνοϊός: Όσα οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην απόφαση για κλείσιμο των εκκλησιών
Κυριάκος Μητσοτάκης κορωνοϊός: Με αποφασιστικότητα ο πρωθυπουργός έκανε πράξη αυτό που όλοι περίμεναν με αγωνία τις τελευταίες ημέρες, κλείνοντας ουσιαστικά τις εκκλησίες υπό τον φόβο της εξάπλωσης του ιού.

Κυριάκος Μητσοτάκης κορωνοϊός: Σε μια κίνηση που φανερώνει αποφασιστικότητα προέβη ο πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κλείνει ουσιαστικά τις εκκλησίες στη προσπάθεια διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής. Μπορεί η ίδια η Εκκλησία να μην θέλησε ποτέ να πάρει αυτό το σκληρό – για εκείνη – μέτρο ωστόσο η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει γενναίες αποφάσεις και ο πρωθυπουργός με τόλμη τις πήρε.

Η επιρροή Τσιόδρα και η επίσκεψη στη Μονή Πετράκη

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας χρειάστηκε να μεταβεί ο ίδιος στη Μονή Πετράκη για να μεταπείσει τους ιεράρχες. Αλλά δεν τα κατάφερε, αφού το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι ναοί θα μένουν ανοιχτοί από τις 7 έως τις 8 το πρωί κανονικά για τη λειτουργία της Κυριακής και τη θεία κοινωνία! Κατ’ ουσίαν, όμως, η Ιερά Σύνοδος πέταξε με την απόφασή της το μπαλάκι στην κυβέρνηση, αφού δήλωσε ταυτόχρονα ότι θα συμμορφωθεί σε κάθε μέτρο που θ’ αποφασίσει η Πολιτεία.

Έτσι, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που είχε πει ήδη από τη δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα. Ότι, δηλαδή, θ’ ακούσει τις συστάσεις των ειδικών και ότι θα διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, με στόχο να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές – ή να χαθούν οι λιγότερες δυνατές. Και το έπραξε μέσω της (αρμόδιας) υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Η απόφαση, ωστόσο, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς ενδέχεται να φέρει αντιμέτωπο τον κ. Μητσοτάκη με τη βάση της ΝΔ που παραδοσιακά βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία ή ακόμη και στελέχη του, αν και ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό προσώρας έχει «παγώσει» άπαντες και φέρνει ως πρώτη προτεραιότητα τη μάχη κατά της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments