Ελλάδα

Όσοι καπνίζουν αυτά τα τσιγάρα κινδυνεύουν πιο πολύ από όλους να κολλήσουν κορωνοϊό

Όσοι καπνίζουν αυτά τα τσιγάρα κινδυνεύουν πιο πολύ από όλους να κολλήσουν κορωνοϊό
Όσοι καπνίζουν αυτό τον τύπο τσιγάρου κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν κορωνοϊό.

Από την στιγμή που έγινε γνωστό πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός ξεκίνησε μια μεγάλη κουβέντα για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι καπνιστές. Όπως φαίνεται ένας συγκεκριμένος τύπος τσιγάρου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο όσοι κάνουν στριφτά τσιγάρα μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα.

Η συχνή κίνηση των χεριών προς το στόμα μπορεί να μεταδώσει τον ιό στο αναπνευστικό. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, εκτός της ευκολίας στη μετάδοση, οι καπνιστές διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο από λοίμωξη COVID-19 σε σχέση με τους μη καπνιστές. Σημείωσε πως ο καπνιστής αφήνει το τσιγάρο στο τασάκι, όπου μπορεί να υπάρχουν σταγονίδια με ιό που έχει αφήσει κάποιος άλλος.

Τα σταγονίδια κολλούν στο τσιγάρο και έρχονται στο στόμα.Ο κίνδυνος, είπε, είναι πολύ μεγαλύτερος για όσους καπνίζουν στριφτά τσιγάρα. Εκτός από την παραπάνω διαδικασία εισόδου του ιού στο στόμα, οι καπνιστές στριφτών χρησιμοποιούν το σάλιο, με το οποίο μεταδίδεται ο κορωνοϊός.

Τι ανέφερε ο καθηγητής για τα κινητά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αναφορά του καθηγητή στον κίνδυνο μετάδοσης με τα κινητά τηλέφωνα. Ο καθηγητής είπε πως, εφόσον το τηλέφωνο μένει πάνω σε τραπέζια, είναι πιθανό να κολλήσει πάνω του ο ιός και από εκεί να μεταφερθεί στο στόμα. Συμβούλεψε να κρατάμε το κινητό μας μόνο στην τσέπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments