Ελλάδα

Θεσσαλονίκη φωτιά: Πυρκαγιά ξέσπασε στο πρώην στρατόπεδο Κορδά στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη φωτιά: Πυρκαγιά ξέσπασε στο πρώην στρατόπεδο Κορδά στην Καλαμαριά
Θεσσαλονίκη φωτιά: Στις φλόγες τυλίχτηκε τα ξημερώματα το πρώην στρατόπεδο, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Θεσσαλονίκη φωτιά: Πυρκαγιά ξέσπασε στο πρώην στρατόπεδο Κορδά που βρίσκεται στην Καλαμαριά τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου, ενώ στο σημείο που προκλήθηκε η φωτιά έσπευσαν άμεσα  δυνάμεις της πυροσβεστικής με επτά υδροφόρα οχήματα και 16 πυροσβέστες. αλλά και άνδρες των ΕΜΑΚ. Σημειώνεται πως η φωτιά ξέσπασε  κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Από την πυρκαγιά κατέρρευσε η οροφή του κτιρίου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. “Επί τέσσερις ώρες, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ εξακολουθούν μέχρι και αυτή την ώρα να παραμένουν στο σημείο μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο”, ανέφερε το πρωί ο αντιπύραρχος Παναγιώτης Μπαθρέλλος.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς Στέλιος Ματσαρίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι “πρόκειται για χώρο εγκαταλελειμμένο, για τον οποίο ήδη η δημοτική αρχή αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασίες καθαρισμού”. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως σημείωσε ο κ. Ματσαρίδης, συστήθηκε επιτροπή διαδημοτική και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στο συγκεκριμένο κτίριο φαίνεται πως είχαν εγκατασταθεί τον τελευταίο καιρό ρακοσυλλέκτες, τους οποίους ο δήμος προσπαθούσε να απομακρύνει, σύμφωνα με τον κ. Ματσαρίδη. Πάντως το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διεξάγει έρευνα για την αιτία της φωτιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments