Διεθνή

Κορωνοϊός: «Μαίνεται η μάχη» κατά του φονικού ιού

Κορωνοϊός: «Μαίνεται η μάχη» κατά του φονικού ιού
Κορωνοϊός: Ακόμη μια μέρα που ο πλανητής μετρά τις «πληγές» του από το «χτύπημα» του SARS-CoV-2. Πάνω από 200.000 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, στους 8.727 ανέρχονται οι θάνατοι. Σε απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση.

Κορωνοϊός: Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό σε όλον τον πλανήτη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Johns Hopkins University τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από 156 χώρες ανέρχονται σε 214.010, 8.727 είναι οι νεκροί ενώ 83.207 άτομα έχουν ιαθεί. Εκτός Κίνας, από όπου και ξεκίνησε ο ιός, Ιταλία, Ιράν, Ισπανία και Γερμανία βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στην Ελλάδα, ακόμη 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν προσβληθεί σε 418.

Πέντε παραμένουν τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 31 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 418. Από τα κρούσματα αυτά 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, 79 νοσηλεύονται και 13 πολίτες είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

«Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δεν θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία», συμπλήρωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και σημείωσε πως τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι περίπου τα 70 έτη.

Δείτε live την ημερήσια ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Gepostet von pagenews.gr am Mittwoch, 18. März 2020

Στο πλαίσιο αυτό και σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφευχθούν τα χειρότερα, ο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα προστασίας. 

Συγκεκριμένα, από αύριο, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων. Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά άτομο. Επίσης, αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο με την συμμετοχή δέκα ή περισσοτέρων ατόμων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο. Για την λειτουργία των επιχειρήσεων είπε ότι θα πρέπει γίνεται εκ περιτροπής και μόνο με το αναγκαίο προσωπικό.

Αναστέλλονται φόροι και ο ΕΝΦΙΑ του 2020 στο παλαιό καθεστώς:

Το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε τη δεύτερη δέσμη των οικονομικών μέτρων, συνολικού ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον ιό. Το κόστος επιμερίζεται σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό (1 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και 1 δισ. ευρώ για εργαζόμενους) και σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ από το ειδικό ευρωπαϊκό ταμείο. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σταϊκούρας, απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων είναι να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. 

Συγχρόνως, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννης Βρούτσης, σημείωσε πως οι επιχειρηματίες δεν πρέπει αναίτια και αδικαιολόγητα να προχωρούν σε απολύσεις και να εκδηλώνουν καταχρηστικές συμπεριφορές ούτε να λειτουργούν υπό το καθεστώς πανικού. «Η κρίση ήρθε και θα περάσει και στο τέλος θα νικήσουμε» τόνισε ο υπουργός Εργασίας. Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν εδώ.

Δείτε ζωντανά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων για τον Κορωνοϊό

Gepostet von pagenews.gr am Mittwoch, 18. März 2020

Ιταλία, Ιράν, Ισπανία και Γερμανία εκπέμπουν “SOS” έχοντας ήδη μπει σε καραντίνα:

Τραγικές στιγμές ζουν Ιταλία, Ιράν, Ισπανία και Γερμανία, με την μακάβρια λίστα των νεκρών να μην έχει τέλος. Συγκεκριμένα, στο Ιράν οι θάνατοι ξεπέρασαν σήμερα τους 1.000. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Αλιρεζά Ραϊσί, μέσα σε διάστημα 24 ωρών καταγράφηκαν 147 θάνατοι, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα που είναι μία από εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον νέο κορωνοϊό, μετά την Κίνα. Με βάση τον επίσημο απολογισμό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 17.361 και οι νεκροί σε 1.135.

Στη γειτονική μας Ιταλία, το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 475 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.207 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού είναι πλέον 35.713. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.978. Παράλληλα, 4.025 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, το σύνολο των κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 31.506 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.503 άνθρωποι. Την ίδια ώρα, 2.257 ασθενείς βρίσκονται στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 17.713 και οι νεκροί 1.959. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 4.525 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 458. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.214, με 94 νεκρούς. Σε νέα έκκληση προς τους πολίτες της περιοχής του προχώρησε νωρίτερα ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα: «Μείνετε σπίτι, σε λίγο δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε όσους νοσούν. Δυστυχώς τα νούμερα των νέων κρουσμάτων συνεχίζουν να είναι πολύ υψηλά», τόνισε.

Ίδια είναι η κατάσταση και στην Ισπανία. Σε 13.716 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σήμερα στους 598. Συγκριτικά, την Τρίτη τα κρούσματα ανέρχονταν στα 11.178 (αύξηση 18%) και οι θάνατοι στους 491 (αύξηση 21,8%). 774 άτομα έχουν εισηχθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 1,081 άτομα με συμπτώματα έχουν πάρει εξιτήριο.

Στη Γερμανία 11.973 άτομα έχουν νοσήσει, με την Άνγκελα Μέρκελ να απευθύνει το βράδυ της Τετάρτης έκτακτο διάγγελμα προς τον γερμανικό λαό. «Η κατάσταση είναι σοβαρή και η έκβασή της ανοιχτή» διεμήνυσε η καγκελάριος. «Πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόκληση από την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου» τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Για τη δε οικονομία η κατάσταση είναι ήδη αρκετά δύσκολη, αλλά τις επόμενες εβδομάδες θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μετριάσει τις οικονομικές επιπτώσεις και προπαντός για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας».

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία ο ιός θερίζει. Ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, είπε σήμερα ότι αναφέρθηκαν 89 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο στους 264. Επίσης, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 9.134, από 7.730 την Τρίτη, αύξηση δηλαδή 18% μέσα σε 24 ώρες. Ο Σαλομόν ανέφερε ακόμη ότι 931 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη. Όλα αυτά και ενώ το σύστημα Υγείας στα ανατολικά της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments