Αθλητισμός

Πέθανε ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς

Πέθανε ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς
Την μάχη με τη ζωή σε ηλικία 94 ετών έχασε μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου μπάσκετ.

Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς,στο σπίτι του στο Βελιγράδι. Υπήρξε μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου μπάσκετ . Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το 1976 μέχρι το 2003 ενώ ήταν μέλος και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ήταν εκείνος που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την συμμετοχή της Dream Team στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992, επιτρέποντας την συμμετοχή παικτών του ΝΒΑ στις διοργανώσεις της FIBA. Το 1991 εισήχθηκε στο Hall Of Fame για την προσφορά του στο παγκόσμιο μπάσκετ!

Ο Στάνκοβιτς ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος και πρωτοπόρος για την εποχή του. Μιλούσε έξι γλώσσες και ήταν από τους πρώτους που ενθάρρυναν την μετάβαση των Ευρωπαίων στο ΝΒΑ. Παράλληλα είχε συμβάλλει σημαντικά ώστε να αλλάξουν οι κανονισμοί και να επιτραπεί στους ΝΒΑερς να αγωνιστούν στις διοργανώσεις της FIBA, κάτι άνοιξε τον δρόμο στο ΝΒΑ ώστε να στείλει την γνωστή “Dream Team” στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Γιώργος Βασιλακόπουλος: “Ο Στάνκοβιτς ήταν πραγματικός φίλος της Ελλάδας”

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ με επιστολή αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς

“Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς για μένα υπήρξε πολλά περισσότερα από ένας γνωστός με τον οποίο πορευτήκαμε για χρόνια στον χώρο του μπάσκετ. Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, υπήρξε πάνω απ’ όλα ένας πραγματικός, ειλικρινής προσωπικός μου φίλος, ένας συνεργάτης με τον οποίο είχαμε σε κοινό τρόπο σκέψης αλλά που και όταν διαφωνούσαμε, κάναμε εποικοδομητικούς διαλόγους με γνώμονα την πρόοδο του μπάσκετ.

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς ήταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας, είχε σπίτι στην χώρα μας, αλλά είχε βοηθήσει και ουσιαστικά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε χρόνια δύσκολα για το μπάσκετ, να το εξαπλώσουμε και να το κάνουμε πρώτο άθλημα στην χώρα. Η θλίψη είναι μεγάλη, η απώλεια το ίδιο, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments