Ελλάδα

Βόρειο Αιγαίο μετανάστες: 604 άτομα θα μεταφερθούν από τα νησιά σε κλειστή δομή στην ενδοχώρα

Βόρειο Αιγαίο μετανάστες: 604 άτομα θα μεταφερθούν από τα νησιά σε κλειστή δομή στην ενδοχώρα
Βόρειο Αιγαίο μετανάστες: 604 άτομα από Σάμο, Χίο και Λέσβο αναμένεται να μεταφερθούν σε κλειστή δομή, και ειδικότερα όσοι εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου.

Βόρειο Αιγαίο μετανάστες: Επιχείρηση μεταφοράς 604 ατόμων από τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου. Πρόκειται για όσους εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου και σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου. Θα μεταφερθούν δε σε κλειστή δομή στην ενδοχώρα.

Το ναυλωμένο πλοίο «Aqua Blue» ήδη παρέλαβε 131 άτομα από τη Σάμο και πλέει προς τη Χίο απ’ όπου θα παραλάβει 284. Θα ακολουθήσει η επιβίβαση στο λιμάνι της Μυτιλήνης των τελευταίων 189 που μέχρι σήμερα από τη μέρα της άφιξης τους, διαμένουν στα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Μολύβου, στη Σκάλα Συκαμνιάς και στην Κλειού.

Ακόμη 436 άτομα που είχαν μπει στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου έχουν μεταφερθεί από τη Λέσβο σε κλειστή δομή στην ενδοχώρα  ήδη με αρματαγωγό πλοίο του πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης όλοι οι παραπάνω θα επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσης τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments