Διεθνή

Πορτογαλία – κορωνοϊός: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των θανάτων στη διάρκεια της νύχτας

Πορτογαλία – κορωνοϊός: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των θανάτων στη διάρκεια της νύχτας
Πορτογαλία - κορωνοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και στην Πορτογαλία.

Πορτογαλία – κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους δέκα οι νεκροί που μολύνθηκαν απόν τον κορωνοϊό στην Πορτογαλία, φθάνοντας τους 12. Μέσα σε μια νύχτα ο αριθμός εκείνων που έφυγαν από τη ζωή διπλασιάστηκε ενώ τα περιστατικά μόλυνσης ξεπέρασαν τα 1280 από τα 1059 σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της Πορτογαλίας. Ήδη από τις 18 Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα ζήτησε από το κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως προκειμένου να κηρυχθεί η Πορτογαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να αποτραπεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού κι ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με το μέτρο αυτό.

Συγκλονιστικό ήταν και το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας, A Bola, με τίτλο  “To παιχνίδι της ζωής μας”. Στο πρωτοσέλιδο της 19ης Μαρτιου φαινόταν ένα γήπεδο χωρίς ομάδες – η δράση ανεστάλη στην Πορτογαλία όπως και σχεδόν σε όλο τον κόσμο – με τον ιό στη σέντρα. “Η Πορτογαλία είναι από σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η Πορτογαλία και ο κόσμος. Ξαφνικά είμαστε όλοι βυθισμένοι σε μια παράξενη ταινία επιστημονικής φαντασίας που μας φοβίζει, μας κουράζει, μας αγχώνει και φέρνει αβεβαιότητα.

Για εμάς και όλους τους άλλους που αγαπάμε χωρίς να μπορούμε ν΄αγκαλιάσουμε. Σε αυτόν τον πόλεμο θα δοθούν πολλές μάχες και ο χρόνος είναι φίλος και εχθρός. Πάμε στον πόλεμο”, αναφερόταν μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments