Διεθνή

Κορονοϊός Ιταλία: 49χρονη νοσοκόμα αυτοκτόνησε περιμένοντας τα αποτελέσματα

Κορονοϊός Ιταλία: 49χρονη νοσοκόμα αυτοκτόνησε περιμένοντας τα αποτελέσματα
Κορονοϊός Ιταλία: Η νοσοκόμα στη γειτονική χώρα αυτοκτόνησε λίγο πριν ακούσει τα αποτελέσματα της.

Κορονοϊός Ιταλία: Στην Ιταλία η τραγωδία του κορονοϊού συνεχίζεται αφού κάθε 24ωρο οι νεκροί αλλά και τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά. Ενώ γιατροί και νοσηλευτές απευθύνουν έκκληση στον κόσμο να μείνει στα σπίτια του, διότι όπως λένε «κάθε έξοδος ανοίγει την πόρτα στον ιό», μία νοσοκόμα στη γειτονική χώρα αυτοκτόνησε λίγο πριν ακούσει τα αποτελέσματα της.

Ειδικότερα η 49χρονη αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι της για δύο ημέρες καθώς είχε εμφανίσει πυρετό. Έχοντας αυτό το σύμπτωμα η ανησυχία της εντάθηκε. Έκανε το τεστ για τον νέο κορονοϊό, όμως δεν άντεξε να περιμένει τα αποτελέσματα και αυτοκτόνησε. Η 49χρονη νοσοκόμα βρέθηκε από έναν ψαρά στον ποταμό Piave, στο Cortellazzo, στις 18 Μαρτίου. Η σωρός της ανασύρθηκε από την Ακτοφυλακή. Όταν αναγνωρίσθηκε το πτώμα της κανείς από τους συναδέλφους της δεν μπορούσε να το πιστέψει. Όπως λένε, ήταν αφοσιωμένη στη δουλειά της και κανείς τους δεν περίμενε κάποιος συνάδελφος να καταρρεύσει χωρίς επιστροφή.

Επιστολή προς τον Τζουζέπε Κόντε

Χθες, οι δήμαρχοι της Ιταλίας έστειλα κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, και περιέγραψαν  την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα ως «μια τραγωδία δίχως τέλος».  Η πρώτη  υπογραφή που διακρίνει κανείς είναι εκείνη του δημάρχου του Μπέργκαμο Τζόρτζιο Γκόρι, το οποίο ανήκει στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, από όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 546 άτομα. Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί στη χώρα μόνο το τελευταίο 24ωρο είναι 793, ενώ συνολικά ο αριθμός αγγίζει τους 5.000.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Με αυτό το μακάβριο ρεκόρ, κλείνει ένας μήνας από τότε που η χώρα μπήκε στη δίνη του κορονοϊού και τίποτα δεν προμηνύει ότι θα εξέλθει σύντομα. 

Λίγες ώρες μετά την επιστολή ακολούθησε τηλεοπτικό διάγγελμα του Κόντε στο οποίο ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Όπως τόνισε κλείνουν μέχρι τις 3 Απριλίου σε όλη την χώρα όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments