Video

Αυτός είναι ο γρίφος με τον οποίο κάποτε έμπαινες στο Harvard [vid]

Αυτός είναι ο γρίφος με τον οποίο κάποτε έμπαινες στο Harvard [vid]
Μέρος των εισαγωγικών εξετάσεων του Χάρβαρντ το 1869 ήταν ένας γρίφος με ένα ρολόι, μία αλυσίδα και μία κλειδαριά σε σχήμα καρδιάς.

Τον 19ο αιώνα, όταν η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν ήταν τόσο δεδομένη για την πλειοψηφία των Αμερικανών, ακόμη και τα κορυφαία πανεπιστήμια τοποθετούσαν διαφημίσεις σε εφημερίδες για να προσελκύσουν υποψηφίους με υποσχέσεις όπως δωρεάν δίδακτρα. Σύμφωνα με τους The New York Times, διεξήγαγαν επίσης εξετάσεις εισόδου έως και το σαββατοκύριακο πριν αρχίσουν τα μαθήματα για να εξασφαλίσουν ότι κάθε πιθανός απόφοιτος γυμνασίου είχε την ευκαιρία ακόμα και την τελευταία στιγμή, να αλλάξει τη ζωή του.

Μέρος των εισαγωγικών εξετάσεων του Χάρβαρντ το 1869 ήταν ένας γρίφος με ένα ρολόι, μία αλυσίδα και μία κλειδαριά σε σχήμα καρδιάς. Ο γρίφος έχει ως εξής: Ένας άντρας αγόρασε ένα ρολόι, μια αλυσίδα και μια κλειδαριά για 216 δολάρια. Το ρολόι και η κλειδαριά μαζί κοστίζουν τρεις φορές όσο η αλυσίδα. Η αλυσίδα και η κλειδαριά μαζί κοστίζουν μισό από το ρολόι. Ποια είναι η τιμή κάθε στοιχείου;

Προσπαθήστε να λύσετε τον γρίφο για να δείτε αν θα μπορούσατε να μπείτε και εσείς στο Χάρβαρντ. Την απάντηση στον μαθηματικό γρίφο μπορείτε να τη δείτε στο παρακάτω βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments