Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανία Τζόνσον: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Κορωνοϊός Βρετανία Τζόνσον: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Κορωνοϊός Βρετανία Τζόνσον: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για την πολιτική του για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Βρετανία Τζόνσον: Με διάγγελμά του στον βρετανικό λαό ο Τζόνσον είπε πως «μετά τον μεγάλο αριθμό παραπόνων ήρθε η ώρα να κάνουμε περισσότερα». «Από απόψε, πρέπει να δώσω στους Βρετανούς πολίτες μια πολύ απλή εντολή – πρέπει να μείνετε σπίτι. Γι’ αυτό το κρίσιμο είναι να σταματήσουμε την εξάπλωση της ασθένειας», ανέφερε.

Όπως είπε, ο κόσμος πρέπει να βγαίνει από τα σπίτια του για:

  • Να ψωνίζει τα απαραίτητα
  • Μια φορά την ημέρα για γυμναστική ανά άτομο ή με μέλη της οικογένειας
  • Για ιατρική ανάγκη και φροντίδα ευπαθών ατόμων
  • Για να πηγαίνει από και προς τη δουλειά, εφόσον δεν μπορεί να δουλεύει από το σπίτι

«Δεν πρέπει να συναντάτε φίλους σας. Εάν σας πουν να βρεθείτε, να απαντήσετε “όχι”. Δεν πρέπει να συναντιέστε ούτε με μέλη της οικογένειας που δεν μένετε μαζί. Δεν πρέπει να βγαίνετε για ψώνια, μόνο για τα είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα. Χρησιμοποιείστε ντελίβερι όταν μπορείτε», σημειώνει. «Εάν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες η αστυνομία έχει τη δύναμη να τους εφαρμόσει. Θα επιβληθούν πρόστιμα», προειδοποίησε.

Επίσης, ανακοίνωσε πως κλείνουν όλα τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτη ανάγκης συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων ένδυσης, βιβλιοθήκες, παιδικές χαρές, υπαίθρια γυμναστήρια και χώροι λατρείας. Σημείωσε πως τα πάρκα θα παραμείνουν ανοικτά για να μπορεί να γυμνάζεται ο κόσμος ωστόσο και σε αυτά απαγορεύονται οι συναθροίσεις.

Ακόμη, απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων –εξαιρούνται όσοι μένουν στο ίδιο σπίτι. Επίσης, έβαλε τέλος σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμοι, βαπτίσεις και άλλες τελετές – εξαιρούνται οι κηδείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments