Κόσμος

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Ακόμα και ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο θρασύς [vid]

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Ακόμα και ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο θρασύς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: FILE - Turkey's President Recep Tayyip Erdogan makes statements with Greece's Prime Minister Kyriakos Mitsotakis after their meeting at Maximos Mansion in Athens, Greece, on Dec. 7, 2023. Erdogan used a speech on human rights Saturday Dec. 9, 2023 to accuse the West of “barbarism” for its stance on the Israel-Hamas war and what he alleged was its toleration of Islamophobia. (AP Photo/Michael Varaklas, File)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
"Το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο κατά των Παλαιστινίων, αλλά θα επιτεθεί κατά της ίδιας της Ανατολίας", υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σκληρή επίθεση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

«Το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο κατά των Παλαιστινίων, αλλά θα επιτεθεί κατά της ίδιας της Ανατολίας», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Χαμάς, την οποία χαρακτήρισε εμπροσθοφυλακή της Ανατολίας.

Ακόμα, χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν στη Γάζα, χειρότερα ακόμη και από το Ολοκαύτωμα, ενώ υποστήριξε ότι περιμένει για τον Νετανιάχου ένα τέλος παρόμοιο με εκείνο του Χίτλερ ή των Σερβοβόσνιων ηγετών που ευθύνονται για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

Ερντογάν: Ακόμα και ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο θρασύς όσο ο Νετανιάχου

«Ο Χίτλερ δεν ήταν ο μόνος όταν διέπραττε το Ολοκαύτωμα. Πολλές χώρες της Ευρώπης υποστήριξαν τον Χίτλερ. Ένιωθε ανίκητος. Τι συνέβη; Έριξε μια σφαίρα στο κεφάλι του, το καμένο πτώμα του βρέθηκε στο διαλυμένο καταφύγιό του», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δίνοντας το παράδειγμα του πολέμου της Βοσνίας είπε ότι «μπροστά στα μάτια του κόσμου μαρτύρησαν 8.372 Βόσνιοι», καθώς -όπως υποστήριξε- οι υπαίτιοι δεν πίστευαν ότι θα ηττηθούν.

«Οι άλλοτε κραταιοί πολιτικοί», όμως, συνελήφθησαν και λογοδότησαν στο δικαστήριο, παρατήρησε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αργά ή γρήγορα, η ίδια μοίρα περιμένει τον Νετανιάχου, τον σφαγέα της Γάζας, και τους συνεργάτες του», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης ότι «δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση στην Ιστορία. Ακόμα και ο Χίτλερ, όταν έκανε εκείνο το απάνθρωπο Ολοκαύτωμα που πέρασε στην Ιστορία ως μία μαύρη κηλίδα, δεν το έκανε τόσο φανερά, δεν ήταν τόσο θρασύς».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα: «Τώρα μας επικρίνουν έξω και μέσα, επειδή υποστηρίζουμε τη Χαμάς. Δεν έχετε συνείδηση, δεν έχετε έλεος; Έχετε χάσει την ψυχή σας, την ταυτότητά σας, την προσωπικότητά σας στο σημείο να υπερασπίζεστε αυτούς που δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε καν φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια σε αθώα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα στη Γάζα, στο σημείο να υπερασπίζεστε αυτή την τρομοκρατία, αυτό το τρομοκρατικό κράτος; Μη νομίζετε ότι θα σταματήσει στη Γάζα, μη νομίζετε ότι η Ραμάλα θα είναι ασφαλής. Αν αυτό το ανεξέλεγκτο κράτος, αυτό το τρομοκρατικό κράτος δεν σταματήσει, αργά ή γρήγορα θα βάλει στο στόχαστρο την Ανατολία με την εμμονή της Γης της Επαγγελίας. Το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο στους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Επιτίθεται σε εμάς, σε εμάς. Η Χαμάς είναι η εμπροσθοφυλακή της Ανατολίας στη Γάζα. Είστε τόσο τυφλοί που δεν το βλέπετε αυτό», τόνισε.

Εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την υποστήριξή του στους Παλαιστινίους, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Χαμάς, η οποία αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της χώρας της και ταυτόχρονα υπερασπίζεται την Ανατολία».

Τέλος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι ακόμα κι αν μείνει μόνος ως «Ταγίπ Ερντογάν», θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των καταπιεσμένων στην Παλαιστίνη, τη Σομαλία και το Σουδάν.

«Το λέω πάντα ότι οι δειλοί δεν μπορούν να ανεγείρουν μνημεία νίκης», πρόσθεσε.
Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

25.07.2026 | 02:33

Αθήνα: Νέες μπόρες μετά το ισχυρό μπουρίνι – Ριπές ανέμου έως 90 χλμ./ώρα

25.07.2026 | 02:33

AKTOR: Η Winex Investments απέκτησε 2,8 εκατ. μετοχές έναντι 31,5 εκατ. ευρώ

25.07.2026 | 02:03

Πετρέλαιο: Τα τέσσερα σενάρια της Rystad Energy για την κρίση Ιράν–ΗΠΑ

25.07.2026 | 01:03

Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε νέο κόμμα και εξελέγη πρόεδρος – Η νέα δύναμη της αντιπολίτευσης

25.07.2026 | 00:35

Ισπανία: Εκτός ελέγχου οι φωτιές γύρω από τη Μαδρίτη – Χιλιάδες εκκενώσεις και φόβοι για ενιαίο πύρινο μέτωπο

25.07.2026 | 00:10

Το 21ο πακέτο κυρώσεων αποκαλύπτει τις ρωγμές της Ευρώπης – Τα εθνικά συμφέροντα επανασχεδιάζουν την πολιτική απέναντι στη Ρωσία

24.07.2026 | 23:49

Αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος πυροβολήθηκε στον Δενδροπόταμο

24.07.2026 | 23:31

Ελένη Φουρέιρα: Οι τρυφερές οικογενειακές στιγμές με τον Αλμπέρτο Μποτία και τον γιο τους

24.07.2026 | 23:31

Ελένη Φουρέιρα: Οι τρυφερές οικογενειακές στιγμές με τον Αλμπέρτο Μποτία και τον γιο τους

24.07.2026 | 21:55

Βίκυ Κουλιανού: Η εμφάνιση με μπικίνι στη Μύκονο που τράβηξε όλα τα βλέμματα [pics]

24.07.2026 | 16:12

Η Κόνι Μεταξά ξεσπά δημόσια: «Να στηρίζετε τη δουλειά μας»-Η έντονη αντίδραση της τραγουδίστριας [vid]

24.07.2026 | 16:01

Η πιο ελληνική φωτογραφία του καλοκαιριού; Η Μαριέττα Χρουσαλά με μπικίνι και σουβλάκι στη Μύκονο

24.07.2026 | 12:10

Αναστάσιος Ράμμος: «Η γυναίκα μου με γνώρισε καθαρό – Δεν είχα κάνει ποτέ σχέση νηφάλιος»

24.07.2026 | 10:58

Ο Πέτρος Ιακωβίδης ποζάρει ημίγυμνος στη Λίμνη Κόμο και τα σχόλια «πήραν φωτιά» [pics]

23.07.2026 | 17:23

Η Παναγιώταρου έκανε τη Μύκονο να παραμιλά με το διχτυωτό σύνολο

23.07.2026 | 17:14

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Την είπαν "τσόκαρο και βλήμα" για μια θέση πάρκινγκ - Πως αντέδρασε [pic]

24.07.2026 | 22:17

Η Άγκυρα υψώνει νέο τείχος στο Κυπριακό – Ο Φιντάν επαναφέρει το δόγμα των δύο κρατών πριν από την κρίσιμη αποστολή Γκουτέρες

24.07.2026 | 20:00

Στο Οβάλ Γραφείο κρίνεται η επόμενη μέρα της Μέσης Ανατολής – Η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ–Νετανιάχου για το Ιράν

24.07.2026 | 18:25

Η Ελλάδα αγοράζει ισραηλινή αεράμυνα $4 δισ. καθώς φουντώνει ο ανταγωνισμός με την Τουρκία

24.07.2026 | 14:21

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Η Ελλάδα χτίζει τη μεγαλύτερη αεράμυνα της Μεταπολίτευσης – Επιχειρησιακή σε 35 μήνες

24.07.2026 | 07:00

«Ένα βήμα πριν από τη φωτιά!» – Ο Τραμπ εξετάζει συντριπτικό χτύπημα στο Ιράν και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

24.07.2026 | 00:14

«Το μεγάλο παζάρι του Τραμπ!» – Πυρηνικά στη Σαουδική Αραβία μόνο με αναγνώριση του Ισραήλ

23.07.2026 | 21:37

«Η πυρηνική συμμαχία που αλλάζει τη Μέση Ανατολή!» – ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία σφραγίζουν συμφωνία-ορόσημο δισεκατομμυρίων

23.07.2026 | 16:48

ASEAN σε συναγερμό: Μέση Ανατολή, Κίνα και Νότια Σινική Θάλασσα δοκιμάζουν την Ασία

Ιταλία: Έρευνα κατά καπετάνιου της Sea-Watch μετά από βίντεο της Frontex

Οι εικόνες δείχνουν την επιβίβαση 90 μεταναστών από σκάφος φερόμενων διακινητών, με τη ΜΚΟ να απορρίπτει τις κατηγορίες περί συνεργασίας και να κάνει λόγο για επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης.

Ιταλία: Έρευνα κατά καπετάνιου της Sea-Watch μετά από βίντεο της Frontex

Ζημίες 19,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσαν οι διπλοί σεισμοί στη Βενεζουέλα

Ο διπλός σεισμός που έπληξε τη Βενεζουέλα πριν από έναν μήνα προκάλεσε ζημιές ύψους 19,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια εκτίμηση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Παγκόσμια Τράπεζα, οι μισές εκ των οποίων αφορούν κατοικίες.

Ζημίες 19,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσαν οι διπλοί σεισμοί στη Βενεζουέλα

Φονικό «κοκτέιλ» από καταστροφικές πυρκαγιές και καύσωνες σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, νεκροί τρεις πυροσβέστες

Φονικό «κοκτέιλ» από καταστροφικές πυρκαγιές και καύσωνες σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία

Ιαπωνία: «Ψυγεία για ανθρώπους» επιστρατεύονται απέναντι στον ακραίο καύσωνα

Μια πρωτότυπη λύση για την προστασία εργαζομένων και πολιτών από την ακραία ζέστη παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία, όπου δύο εταιρείες δημιούργησαν μια φορητή μονάδα ταχείας ψύξης ολόκληρου του σώματος. Το σύστημα προορίζεται κυρίως για εργοτάξια, αγροτικές εγκαταστάσεις, σχολεία και αθλητικούς χώρους, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από θερμοκρασίες που πλησιάζουν ή ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ιαπωνία: «Ψυγεία για ανθρώπους» επιστρατεύονται απέναντι στον ακραίο καύσωνα

Paramount: Πράσινο φως από την ΕΕ για την εξαγορά της Warner Bros. έναντι 110 δισ. δολαρίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη μεγάλη συμφωνία εξαγοράς της Warner Bros. Discovery από την Paramount Skydance, αφού η αμερικανική εταιρεία δεσμεύτηκε να αλλάξει το μοντέλο διανομής των ταινιών της στην Ευρώπη. Η συναλλαγή, ωστόσο, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά νομικά και ρυθμιστικά εμπόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Paramount: Πράσινο φως από την ΕΕ για την εξαγορά της Warner Bros. έναντι 110 δισ. δολαρίων

Ερυθρά Θάλασσα: Πώς οι επιθέσεις των Χούθι αλλάζουν τον παγκόσμιο χάρτη μεταφοράς πετρελαίου

Οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν μεταβάλει σημαντικά τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, ωθώντας ναυτιλιακές εταιρείες και πετρελαϊκούς ομίλους να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές για τη μεταφορά αργού πετρελαίου και καυσίμων. Η αλλαγή αυτή επηρεάζει το κόστος, τους χρόνους παράδοσης και τη συνολική ισορροπία της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.

Ερυθρά Θάλασσα: Πώς οι επιθέσεις των Χούθι αλλάζουν τον παγκόσμιο χάρτη μεταφοράς πετρελαίου

Γαλλία: Πάνω από 5.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στη διάρκεια του καύσωνα

Ο φετινός παρατεταμένος καύσωνας στη Γαλλία είχε βαρύ ανθρώπινο αποτύπωμα, καθώς οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν περισσότερους από 5.700 επιπλέον θανάτους κατά τη διάρκεια του ακραίου κύματος ζέστης, αναδεικνύοντας τις σοβαρές συνέπειες της κλιματικής κρίσης στη δημόσια υγεία.

Γαλλία: Πάνω από 5.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στη διάρκεια του καύσωνα

«Φρένο» των ΗΠΑ στην Τουρκία για τα F-35 – «Δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθαρίζει ότι παραμένουν σε ισχύ οι όροι του αμερικανικού νόμου για οποιαδήποτε ενδεχόμενη επανένταξη της Άγκυρας στο πρόγραμμα

«Φρένο» των ΗΠΑ στην Τουρκία για τα F-35 – «Δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις»