Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Φυλακισμένοι θα κατασκευάσουν μάσκες για προστασία από τον ιό

Βραζιλία κορωνοϊός: Φυλακισμένοι θα κατασκευάσουν μάσκες για προστασία από τον ιό
Βραζιλία κορωνοϊός: Θα κατασκευαστούν 320.000 μάσκες προστασίας από τον νέο κορωνοϊό και θα συμμετάσχουν 200 κρατούμενοι.

Βραζιλία κορωνοϊός: Ο κυβερνήτης Ζοάο Ντόρια ανακοίνωσε ότι κρατούμενοι φυλακών στην πολιτεία του Σάο Πάολο, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, θα κατασκευάσουν 320.000 μάσκες προστασίας από τον νέο κορωνοϊό. “Θα έχουμε μια παραγωγή 26.000 μασκών ημερησίως , ακολουθώντας τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες, και αυτό θα κοστίσει 0,80 ρεάλ (σχεδόν 0,15 του ευρώ), εξήγησε ο κυβερνήτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο εγχείρημα αυτό θα συμμετάσχουν μέρος 200 κρατούμενοι των πέντε φυλακών της πλουσιότερης και πολυπληθέστερης πολιτείας της Βραζιλίας.

Το Σάο Πάολο είναι επίσης η μεγαλύτερη εστία μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα, με 30 από τους 34 θανάτους που έχουν καταγραφεί και σχεδόν το 40% των 1.891 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί. Η πολιτεία του Σάο Πάολο μπήκε σε καραντίνα επίσημα χθες, Τρίτη 23 Μαρτίου, με το κλείσιμο όλων των καταστημάτων που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης αλλά τα περιοριστικά μέτρα είναι λιγότερα αυστηρά σε σχέση με εκείνα που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη ή τη γειτονική Αργεντινή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments