Ελλάδα

Κορονοϊός Σύρος: Πρώτο κρούσμα στο νησί – Με αεροδιακομιδή ο ασθενής στην Αθήνα

Κορονοϊός Σύρος: Πρώτο κρούσμα στο νησί – Με αεροδιακομιδή ο ασθενής στην Αθήνα
Κορονοϊός Σύρος: Σε καραντίνα βρίσκεται σημαντικός αριθμός εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, ειδικά όσοι εξ αυτών είχαν επαφή με τον ασθενή.

Κορονοϊός Σύρος: Ο κορονοϊός έφτασε και στη Σύρο, την Τρίτη 24 Μαρτίου, με πρώτο φορέα έναν 88χρονο, μόνιμο κάτοικο του νησιού. Ο ασθενής μεταφέρεται σε Νοσοκομείο αναφοράς των Αθηνών με αεροδιακομιδή, σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και τα μέτρα, τα οποία έχουν καθορισθεί από τον κρατικό μηχανισμό και τον ΕΟΔΥ.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε μέσα σε θάλαμο αποσυμπίεσης με ασθενοφόρο που ανέλαβε την μετάβασή του στο αεροδρόμιο του νησιού για την πραγματοποίηση της διακομιδής. Σε καραντίνα βρίσκεται σημαντικός αριθμός εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, ειδικά όσοι εξ αυτών είχαν επαφή με τον 88χρονο ασθενή.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι φορείς έχουν επιφορτιστεί για την ιχνηλάτηση των επαφών του ηλικιωμένου ασθενούς, με αρχική πρωτοβουλία τον περιορισμό του οικογενειακού του περιβάλλοντος, όπως και της γυναίκας που παρείχε κατ’ οίκον φροντίδα στον ίδιο και τη σύζυγό του.

Υπνέθυμίζεται πως σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 48  νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 743. Επιπλέον, από το σύνολο  45 παραμένουν διασωληνομένοι και 134 νοσηλεύονται. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως παρατηρείται ανοσμία, η έλλειψη δηλαδή της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία και μπορεί να προσβάλει και νέους ανθρώπους, ενώ κρίσιμη θα είναι αυτή η βδομάδα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας. Παράλληλα ανέφερε πως για δύο μέρες παρατηρείται μειωμένη καταγραφή νοσούντων και θανάτων στην Ιταλία. Αντίστοιχα, στην Κίνα αρχίζουν και σταματούν οι περιορισμοί. Τόνισε πως αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη λέγοντας πως η Νέα Υόρκη αρχίζει να γίνεται σημαντικό κέντρο μετάδοσης του ιού. Οι νεκροί από κορωνοϊό έφτασαν τους 20 στη χώρα μας. Σύμφωνα με πηγές, το 20ο θύμα είναι μία 40χρονη γυναίκα και έχασε τη ζωή της στην Καστοριά.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play