Διεθνή

Κορωνοϊός Ισπανία: 655 νεκροί σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό – 8578 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός Ισπανία: 655 νεκροί σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό – 8578 νέα κρούσματα
Κορωνοϊός Ισπανία: Τα κρούσματα έχουν φτάσει πάνω από 56.100 - Ανεξέλεγκτη αύξηση των νεκρών.

Κορωνοϊός Ισπανία: Η Ισπανία κατέγραψε 8578 νέα κρούσματα και 655 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε το όριο των 4.000. Τα κρούσματα της επιδημίας του κορονοϊού στην Ισπανία αυξήθηκαν στα 56.188, από 47.610 χθες.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 4.089, έναντι 3.434 την Τετάρτη.

Για να καταλάβει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία αρκεί να γνωρίζει πως τη Δευτέρα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μετατρέπουν σε πρόχειρο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού ένα ολόκληρο παγοδρόμιο στη Μαδρίτη – την πόλη που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την νόσο COVID-19 στην χώρα.

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο. Το δημοτικό γραφείο τελετών της πόλης ανακοίνωσε ότι από Τρίτη θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα. Μονάδες του στρατού έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Πριν λίγες ημέρες, Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους μέσα σε γηροκομεία που είχαν κρούσματα κορωνοϊού. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν νεκροί. Ο στρατός έχει πλέον δικαιοδοσία να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, κυρίως της Μαδρίτης και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments