Πολιτική

Απίθανη ανάρτηση Τσακαλώτου για Βρούτση: «Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ συναντάει τον George Orwell;»

Απίθανη ανάρτηση Τσακαλώτου για Βρούτση: «Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ συναντάει τον George Orwell;»
Απίθανη ανάρτηση Τσακαλώτου για Βρούτση: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο κόψιμο των μισθών των εργαζομένων κατά 50% σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στην κοστολόγηση των ιδιωτικών κλινικών ΜΕΘ.

Απίθανη ανάρτηση Τσακαλώτου για Βρούτση: Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε τις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο κόψιμο των μισθών των εργαζομένων κατά 50% σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στην κοστολόγηση των ιδιωτικών κλινικών ΜΕΘ σημειώνοντας:

«Το να κόβεις τους μισθούς των εργαζομένων κατά 50% και να αυξάνεις την αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών από το δημόσιο για τις ΜΕΘ κατά 100% σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, είναι βγαλμένο από κάποιο οικονομικό εγχειρίδιο ή από κάποιο δυστοπικό μυθιστόρημα που αγνοώ, όπου ο Σκρουτζ Μακ Ντακ συναντάει τον George Orwell;»

Βελτιώσεις από το υπουργείο Εργασίας

Υπενθυμίζεται πως η διάταξη της πρόσφατης ΠΝΠ που φέρνει μείωση μισθών, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς προβλέπει πως όλες οι επιχειρήσεις μπορούν για έξι μήνες να απασχολούν, για δυο εβδομάδες το μήνα, το 50% των εργαζομένων τους, δίνοντάς τους το 50% του μισθού. Η κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση για την εκ περιτροπής εργασία και τη μείωση μισθών έως 50% είναι πολύ σκληρή και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν βελτιώσεις από το Υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα:

  • Το δικαίωμα αυτό θα έχουν μόνον οι επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού, ήτοι περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Η εκ περιτροπής εργασία (ανά εβδομάδα ή ανά 15 μέρες) θα ισχύει για διάστημα τριών και όχι έξι μηνών, δηλαδή μόνο για την περίοδο της κρίσης.
  • Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων θα λογίζονται ως ακέραιες, ήτοι θα έχουν ένσημα που αντιστοιχούν σε πλήρη απασχόληση, ενώ θα καλύπτονται από το κράτος.

Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, υπάρχει ανάγκη να μοιραστούμε το βάρος της κρίσης όλοι μαζί, ενώ όσοι νομίζουν ότι τα χρήματα πέφτουν από τα δέντρα κάνουν λάθος. «Αν νομίζει κάποιος ότι μια επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί για έναν-δύο μήνες με μηδενικό τζίρο, αλλά ταυτόχρονα να πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους, να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ή τις τράπεζες, τότε είναι βέβαιο πως κάνει λάθος», καταλήγουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments