Lifestyle

Αυτή είναι η γυναίκα του Σωτήρη Τσιόδρα

Αυτή είναι η γυναίκα του Σωτήρη Τσιόδρα
Ο πασίγνωστος - πλέον - λοιμωξιολόγος έγινε εξώφυλλο στο "Hello!".

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κάνει ένα λειτούργημα. Αυτό που κάνει κάθε μέρα στις 18:00 δε μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς. Μιλάει στον καθένα μας ξεχωριστά και την ίδια στιγμή σε όλους μαζί. Μας ενημερώνει, μας καθησυχάζει και απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις για τον κορωνοϊό με ηρεμία και γνώση. Το θέμα είναι ότι έχει μπει τόσο πολύ στην καθημερινότητα μας, που τείνει να γίνει… celebrity.

Τι άλλο να σκεφτούμε όταν τον βλέπουμε εξώφυλλο στο περιοδικό “Hello!” σε μια σπάνια φωτογραφία με τη γυναίκα του; Στο περιοδικό γίνεται αφιέρωμα για την καριέρα και την προσωπική του ζωή. Αναφορά γίνεται και στη σύζυγο του, Μίνα Τσιόδρα, και το διακριτικό ρόλο που έχει στη ζωή του. Μαζί της ο κ. Τσιόδρας έχει αποκτήσει επτά παιδιά. Πρόκειται για μια γυναίκα ιδιαίτερα χαμηλών τόνων που στέκεται διακριτικά στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια. Το ζευγάρι πραγματοποιεί σπάνια επίσημες δημόσιες εμφανίσεις, αλλά μία από αυτές κατάφερε να εξασφαλίσει το περιοδικό Hello!

Με ανάρτηση στο Instagram, το περιοδικό ενημερώνει για το τεύχος που κυκλοφόρησε προς τιμήν του γνωστού λοιμωξιολόγου. “Ζούμε & αναπνέουμε, όπως όλοι οι Έλληνες, με τους ίδιους φόβους & τις ίδιες ελπίδες. Το Hello!, πιο επίκαιρο από ποτέ, κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Τρίτη 24 Μαρτίου. Το αυριανό μας τεύχος είναι μια εξ αποστάσεως χειραψία αλληλεγγύης. #μένουμε_σπίτι #hola #hello #internationalmagazine #menoumespiti”, αναφέρει στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Μία σύντομη αναδρομή στη ζωή του

Ο παθολόγος με ειδικότητα λοιμωξιολόγου γεννήθηκε στο Σίδνεϋ το 1965, αλλά μετακόμισε σε νεαρή ηλικία στην Ελλάδα. Ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 15ο Λύκειο Αθηνών και πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όπου και πήρε μεταγραφή δύο χρόνια αργότερα για την Ιατρική Αθηνών. Τελείωσε τις σπουδές του με άριστα και μερικά χρόνια αργότερα ξεκίνησε να φοιτά στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein, καθώς και στην Ιατρική Σχολή του Harvard από όπου και πήρε το μεταπτυχιακό του στη λοιμωξιολογία.

Θέλοντας να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Ελλάδα, υπέβαλλε τη διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και από το 2003 έως και σήμερα ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα ως διδάκτορας του ΕΚΠΑ. Ακόμη, δραστηριοποιήθηκε ως λοιμοξιωλόγος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες των ΗΠΑ το 2002, ενώ είχε τον ρόλο του υπεύθυνου ιατρού για το σύστημα Ολυμπιακής Συνδρομικής Επιτήρησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τη διαχείρηση του Covid-19 έχει ιδιαίτερα στενή σχέση με τη θρησκεία, συνήθιζε να ψέλνει στην ενορία της περιοχής του στην Κηφισιά, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο μελετά βυζαντινή υμνολογία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments