Ελλάδα

Έβρος νέα: Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων

Έβρος νέα: Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων
Έβρος νέα: Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις χθες τις απογευματινές ώρες.

Έβρος νέα: Συνεχίστηκαν για ακόμα μια ημέρα οι τουρκικές προκλήσεις με μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από τον Έβρο. Ειδικότερα χθες Σάββατο, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις: Από τις 19:21 έως τις 19:22 στα 28.000 πόδια, από 19:25 έως 19:26 στα 30.000 πόδια, από 19:38 έως 19:40 στα 32.000 πόδια, από 19:43 έως 19:45 στα 33.000 πόδια και από 19:46 έως 19:48 στα 31.000 πόδια.

Σημειώνεται είναι η τρίτη φορά επίσης που τούρκικα μαχητικά πετούν πάνω από έδαφος της ηπειρωτικής ελληνικής επικράτειας, κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό στο ΓΕΕΘΑ. Το βέβαιο, επίσης, είναι ότι παραβιάζεται το μορατόριουμ των στρατιωτικών δραστηριοτήτων που έχουν αποφασίσει Αθήνα και Άγκυρα από την εποχή του μνημονίου Παπούλια- Γιλμάζ.

Ωστόσο χθες ο υπουργός Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε: Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε, σχολιάζοντας την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή του Έβρου και υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα του σχεδίου της Ελλάδας απέναντι στην ασύμμετρη απειλή. «H Ελλάδα απέδειξε στον Έβρο ότι με σχέδιο και ενότητα μπορεί να δρα αποτελεσματικά έναντι της εκμετάλλευσης ανθρώπινων ζωών και της χρησιμοποίησής τους ως ασύμμετρης απειλής κατά της χώρας μας και της ΕΕ», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

«Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε».

Νέες απειλές Σοϊλού

Ακόμη και την παραμικρή αμφιβολία ότι η κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο μήνα ήταν υποκινούμενη από την Τουρκία απομάκρυνε με τις χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ εξαπέλυσε νέες εκβιαστικές απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι από την Πέμπτη βράδυ εκκενώθηκε η περιοχή της συνοριακή πύλης Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τον Tούρκο υπουργό η επιχείρηση εκκένωσης έγινε καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 προσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.

«Ήταν μια προληπτική κίνηση. Έπρεπε να το κάνουμε. Ωστόσο, κανείς ακόμη δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό», απείλησε εμμέσως πλην σαφώς ο Τούρκος ΥΠΕΣ. «Όταν η πανδημία του κορωνοϊού τελειώσει, δεν πρόκειται να αποτρέψουμε κανέναν απ’ όσους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Παζάρκουλε», είπε

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments