Ελλάδα

Κορωνοϊός ηλεκτρονικό σχολείο: Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τα Δημοτικά

Κορωνοϊός ηλεκτρονικό σχολείο: Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τα Δημοτικά
Κορωνοϊός ηλεκτρονικό σχολείο: Ξεκινά αύριο, Δευτέρα 30 Μαρτίου, το "ηλεκτρονικό σχολείο".

Κορωνοϊός ηλεκτρονικό σχολείο: Ξεκινάει από αύριο στην κρατική τηλεόραση και την ΕΡΤ2, το “ηλεκτρονικό σχολείο”, το οποίο σε πρώτη φάση αφορά μόνο το Δημοτικό σχολείο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η εκπαιδευτική τηλεόραση είναι «απευθυνόμενη πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού, προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η επαφή τους με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ακόμη ότι «όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας καλύπτονται πλέον μέσω της σύγχρονης (ζωντανής) εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η ένταξη των δημοτικών σχολείων που θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα». Αναφορικά με την ασύγχρονη και τη χρήση του εκπαιδευτικού υλικού αναφέρεται ότι ο αριθμός των χρηστών-μαθητών έχει ξεπεράσει τους 700.000 και των χρηστών-εκπαιδευτικών τους 166.000, σε σύνολο ωστόσο 1,3 μαθητών.

Το πρόγραμμα των πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 θα ξεκινήσει αύριο στις 10 π.μ. επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης, Ιστορία Δ’ τάξης, Φυσική Ε’ τάξης. Την Τρίτη στις 10 π.μ. θα ακολουθήσουν Μαθηματικά, Γ’ και Δ’ τάξης, Μαθηματικά, Δ’ και Ε’ τάξης, Φυσική Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Τα σχολεία ανοίγουν μετά το Πάσχα εκτός αν οι ειδικοί πουν «όχι»:

Τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, εκτός αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.  Ερωτηθείσα για την ημερομηνία των πανελληνίων εξετάσεων, απάντησε ότι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν οι πανελλήνιες εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού. Μάλιστα, όπως σημείωσε στην τηλεόραση του Open, από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments