Πολιτισμός

Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο: Γνωρίζουμε ένα πραγματικό “στολίδι” της Ισπανίας

Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο: Γνωρίζουμε ένα πραγματικό “στολίδι” της Ισπανίας
Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο: Στη διαδικτυακή του πλατφόρμα υπάρχει μια γκάμα έργων της σύγχρονης τέχνης για να περιηγηθείτε σε έναν... άλλον κόσμο.

Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο: Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία  της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης είναι αυτό του Γκούγκενχαϊμ το οποίο βρίσκεται στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. Εγκαινιάστηκε από τον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος Α΄ τις 18 Οκτωβρίου 1997. Το κτίριο του μουσείου έχει σχεδιαστεί από τον Αμερικανο-Καναδού αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι. Ανήκει στο δίκτυο μουσείων του ιδρύματος  Solomon R. Guggenheim.

Το κτίριο είναι ένα αριστούργημα σύγχρονης αρχιτεκτονικής

Χαρακτηρίζεται από τη ποικιλία σχημάτων και καμπύλων και κύρια υλικά κατασκευής είναι η πέτρα, το γυαλί και το τιτάνιο. Κτίστηκε στο λιμάνι του Μπιλμπάο, μία πόλη που βρισκόταν σε οικονομική και πολιτιστική παρακμή καθώς ολοκληρωνόταν η κατασκευή. Παράλληλα από τη στιγμή της δημιουργίας του μουσείου έχει προσπαθήσει να συγκεντρώσει σημαντικά έργα τέχνης από τα μέσα του 20ού αιώνα έως και σήμερα με κάποια από τα έργα της συλλογής να  ξεχωρίζουν για την ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικτυακή πλατφόρμα του μουσείου διαθέτει μια ευρεία γκάμα από έργων και πραγματικούς “θησαυρούς” ενός μοναδικού μουσείου της σύγχρονης τέχνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments