Διεθνή

Κορονοϊός Βουλγαρία: Σε 354 ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Κορονοϊός Βουλγαρία: Σε 354 ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Κορονοϊός Βουλγαρία: Ο μέσος όρος της ηλικίας των ατόμων που πέθαναν από επιπλοκές του Covid-19 είναι τα 66 έτη.

Κορονοϊός Βουλγαρία: Σε 354 ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Βουλγαρία, σύμφωνα με ανακοινώσεις του επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού, καθηγητή Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι. Πρόσθεσε ότι, μέχρι σήμερα, δεκαπέντε άτομα που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό θεραπεύθηκαν και οκτώ έχασαν τη ζωή τους. Ο μέσος όρος της ηλικίας των ατόμων που πέθαναν από επιπλοκές του Covid-19 είναι τα 66 έτη. Ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με κορονοϊό εντοπίζεται στη Σόφια.

Σαρώνει την Ευρώπη ο κορονοϊός

Υπενθυμίζεται πως οι χώρες με την περισσότερη θνησιμότητα είναι η Ιταλία με 10.779 θύματα, η Ισπανία με 6.606 και μετά η Κίνα με 3.300. Ενώ οι χώρες που έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα είναι οι ΗΠΑ με 142.106 ,στη συνέχεια η Ιταλία με 97.689, η Κίνα με 81.439 και η Ισπανία με 78.799.

Μικρή πτώση καταγράφει η Ιταλία στους νεκρούς και στα κρούσματα κορονοϊού. Μέσα σε 24 ώρες, στη γειτονική χώρα, έχασαν τη ζωή τους από τον ιό 756 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.217 νέα κρούσματα, ενώ 646 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 97.689. Οι νεκροί έφτασαν τους 10.779, ενώ 13.030 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Στα χνάρια της Ιταλίας η Τουρκία

Ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων στην Τουρκία είναι μεγαλύτερος από αυτόν της Ιταλίας, στο αντίστοιχο διάστημα. Την ώρα που οι νεκροί από τον κορωνοϊό ξεπερνούν τους 100 στη γειτονική Τουρκία και τα κρούσματα είναι πάνω από 7.500, ο γιατρός του πανεπιστημίου Dokuz Eylül Üniversitesi της Σμύρνης, υπεύθυνος του τμήματος πανδημίας, Γιουσούφ Σαβράν, κάνει δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Στη χώρα μας έχουμε μέχρι στιγμής 41 θανάτους, οι τέσσερις από τους οποίους σημειώθηκαν στις 28/3, εφτά ακόμη στις 29/3 και δύο σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται στα 1.156 ενώ έχουν αναρρώσει 52 ασθενείς. Οι κρίσιμες περιπτώσεις είναι 66.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καθηγητής Νίκος Σύψας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως τα δύσκολα φαίνεται να είναι ακόμα μπροστά μας ενώ κάλεσε τους πολίτες να μη δείξουν καμία χαλάρωση. Εκτίμησε ότι η κορύφωση θα έρθει στα μέσα με τέλη Απριλίου, αλλά μέχρι τότε θα πράγματα ίσως να είναι δύσκολα. «Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας» είπε ο Νίκος Σύψας, εκφράζοντας την ελπίδα η κορύφωση να είναι τέτοια που να αντέξει το ΕΣΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments