Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Σφραγίστηκε η Νέα Παραλία με 400 κιγκλιδώματα

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Σφραγίστηκε η Νέα Παραλία με 400 κιγκλιδώματα
Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Το τμήμα που έκλεισε είναι στο κομμάτι από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσικής.

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Κιγκλιδώματα μπήκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μετά τις χθεσινές εικόνες συνωστισμού που ήρθαν στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση με τη συνδρομή της αστυνομίας και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι. Μάλιστα σημειώνεται πως χρησιμοποιήθηκαν 400 σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινί.

Το τμήμα που έκλεισε είναι στο κομμάτι από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες συνωστισμού στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού. Δύο φορτηγά της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, μαζί με εργαζόμενους, μετέφεραν τα κιγκλιδώματα στο πλακόστρωτο.

Η απόφαση ελήφθη με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από σήμερα, Δευτέρα, στις 14:00 και ισχύει για 14 ημέρες. Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε : «Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».

Τις επόμενες ώρες, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από την Τετάρτη θα «πέφτουν» και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments