Διεθνή

Οι Ιταλοί κατεβάζουν τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα κτίρια τους

Οι Ιταλοί κατεβάζουν τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα κτίρια τους
Μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στην Ιταλία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την έλλειψη αλληλεγγύης προς τη χώρα τους που μαστίζεται από τον κορωνοϊό.

Ιταλική οργή επικρατεί στη γειτονική χώρα στην οποία ο κορωνοϊός θερίζει ανθρώπινες ζωές, από την αναλγησία που δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την έλλειψη αλληλεγγύης στη χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο απ’όλες από τον covid-19.

Πολλοί Ιταλοί αξιωματούχοι έχουν προχωρήσει σε μια ενέργεια για την οποία η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει πάρει επίσημα θέση, αν και φαίνεται να την επικροτεί. Έχουν κατεβάσει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικαθιστώντας την με την ιταλική, ενώ δεν λείπουν και κάποιες ακραίες πράξεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με αγανακτισμένους Ιταλούς να καίνε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένδειξη αγανάκτησης.

Οι αξιωματούχοι κατέβασαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη θέση της τοποθέτησαν τη σημαία της Κίνας αλλά και της Ρωσίας , σε κάποιες περιπτωσεις, μιας και ήταν οι χώρες που προσέφεραν ιατρική βοήθεια στην γειτονική Ιταλία.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος της Βερόνα, Φλάβιο Τόζι στέλεχος της Λέγκα του Σαλβίνι, έδωσε εντολή να κατέβουν όλες οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από κτήρια στην πόλη.

Noi la pensiamo così gli amici si vedono nel bisogna grazi presidente Putin grazie Russia

Gepostet von Federico Cane am Montag, 23. März 2020

Στη συνέχεια ακολούθησε ο ένας μετά τον άλλον οι δήμαρχοι στην Ιταλία, κυρίως των πόλεων της Λομβαρδίας και του Βένετο. Οι Ιταλοί είναι αγανακτισμένοι και δίκαια θα μπορούσε να πει κάποιος με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά και την άκαμπτη στάση της Γερμανίας η οποία έχει πει “όχι” στην έκδοση ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από τον κορωνοϊό.

Μάλιστα η έλλειψη αλληλεγγύης, όπως καταλογίζουν από τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές αντι-ευρπωαικό κύμα αγανάκτησης, ενώ η κίνηση των Βρυξελλών να απαγορεύσουν την πτήση ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους με βοήθεια για τον κορωνοϊό από τον πολωνικό εναέριο χώρο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi di Maio όταν η πρωτη βοήθεια είχε φτάσει από την Κίνα αι απευθνόμενος στον ιταλικό λαό μέσω facebook είχε πει:

«Ήθελα να σας δείξω την πρώτη βοήθεια που έφτασε: Από την Κίνα», είχε πει ο di Maio δείχνοντας ένα βίντεο από ένα φορητό υπολογιστή που είχε μπροστά του και στο οποίο φαίνονταν άτομα με μάσκες να κατεβαίνουν τις σκάλες ενός αεροπλάνου. «Είναι ειδικό ιατρικό προσωπικό το οποίο αντιμετώπισε τον κορωνοϊό στην Κίνα και τώρα φτάνει στην Ρώμη», σημείωσε με έμφαση ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών για να τονίσει: «Αυτή είναι βοήθεια. Αυτή είναι αλληλεγγύη».

https://twitter.com/greatwhitevin/status/1244998270956396545

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments