Πολιτική

Σακελλαροπούλου κορωνοϊός: Μένουμε σπίτι αλλά δεν χάνουμε την επαφή με την ιστορία

Σακελλαροπούλου κορωνοϊός: Μένουμε σπίτι αλλά δεν χάνουμε την επαφή με την ιστορία
Σακελλαροπούλου κορωνοϊός: Μέσω Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλνει το δικό της μήνυμα για να "Μείνουμε σπίτι" κρατώντας συγχρόνως επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό.

Σακελλαροπούλου κορωνοϊός: «Μένουμε σπίτι αλλά δεν χάνουμε την επαφή με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό μας» σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με μήνυμά της στο Twitter. Όπως τονίζει η Πρόεδρος «τα έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από πριν» και μας προτρέπει σε μια κυριακάτικη εικονική επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και περιήγηση στους θησαυρούς του.

Η ανάρτηση της κ. Σακελλαροπούλου:

«Κυριακάτικη επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και περιήγηση στους θησαυρούς του. #μένουμε_σπίτι αλλά δεν χάνουμε την επαφή μας με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό μας. Τα έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από πριν» έγραψε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το tweet συνοδεύεται από βίντεο με τον τίτλο «Συζητώντας με την Ιστορία: 5 + 4 Θησαυροί στο Εθνικό Αρχαιολογικό…» που επιμελήθηκε το γραφείο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού με την παρακάτω λεζάντα:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, “Συζητώντας με την Ιστορία”, καλεί σε εικονικούς περιπάτους στα μουσεία στους αρχαιολογικούς χώρους και στους εποπτευόμενους οργανισμούς του, όσο #μένουμε_σπίτι. Μετά τους 11 θησαυρούς του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, σήμερα θα δούμε 5 + 4 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σε μια περιήγηση από τους πρώιμους νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας, μέχρι τις τελευταίες αναλαμπές του αρχαίου κόσμου, η Διευθύντρια του ΕΑΜ Δρ Μαρία Λαγογιάννη, μας παρουσιάζει 9 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Το ΕΑΜ, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1889 και είναι το σημαντικότερο στο είδος του παγκοσμίως. Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Ασθενίδη, η μουσική του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη και η παραγωγή του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments