Ελλάδα

Κακοκαιρία Αιγαίο άνεμοι: Ακυρώνονται ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Κακοκαιρία Αιγαίο άνεμοι: Ακυρώνονται ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Κακοκαιρία Αιγαίο άνεμοι: Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο έχουν καθηλώσει τα πλοία στα λιμάνια.

Κακοκαιρία Αιγαίο άνεμοι: Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σε ορισμένες περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν κατά τόπους τα 9 και στο Βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Λόγω λοιπόν αυτών, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του “Super Jet” για τις Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Ελευσίνα – Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο για Κέα.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη στη Βόρεια Ελλάδα. Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο – Αντιρρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ναυτιλιακά πρακτορεία για αλλαγές ή ακυρώσεις των δρομολογίων.

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί από το βράδυ της Κυριακής μεγάλες περιοχές της Μαγνησίας και των Σποράδων, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο πλήττει την περιοχή.

Μετά τη Σκιάθο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Σκόπελος στις Σποράδες και μεγάλες περιοχές του Πηλίου, όπως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου. Στη Σκόπελο, κυρίως στο δυτικό τμήμα του νησιού, η καταιγίδα ήταν σφοδρή κατά τη διάρκεια της νύχτας, διήρκησε περίπου 5 ώρες και επλήγησαν κυρίως η Γλώσσα, το Λουτράκι, το Έλιος, αλλά και η Χώρα. Το ύψος του βρόχινου νερού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, έφθασε τα 67mm.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επλήγη από τη σφοδρή κακοκαιρία τα μεσάνυχτα, για περίπου τέσσερις ώρες, και οι δρόμοι στις κωμοπόλεις και τα χωριά μετετράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια.

Μηχανήματα της ΠΕ Μαγνησίας έχουν μεταβεί στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να απομακρύνουν πέτρες και χώματα και να ανοίξουν τους δρόμους. Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, με συνεργεία του δήμου, προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κανονικότητα και να επιλύσουν τα προβλήματα κυρίως στην ύδρευση και την οδοποιία.

Το φράγμα Παναγιώτικο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο της στάθμης του και παρουσιάζει υπερχείλιση με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι υδάτων να φεύγουν προς τα ρέματα με τεράστια δύναμη και εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι για νέες πλημμύρες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πάλι ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, καθώς η περιοχή επλήγη για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες, με τεράστιες ζημιές σε έργα υποδομής, στην οδοποιία και με μεγάλες κατολισθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments