Ελλάδα

Αυτοί θα μπορούν να σουβλίσουν αρνί το Πάσχα – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Αυτοί θα μπορούν να σουβλίσουν αρνί το Πάσχα – Το σχέδιο της κυβέρνησης
Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της σχετικά με το ποιος θα επιτρέπεται να σουβλίσει αρνί το Πάσχα.

Μπορεί οι περισσότεροι να ασχολούνται με την έξοδο στην επαρχία για τις ημέρες του Πάσχα και το πως θα περιοριστεί αυτό, αλλά ένα άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι το τι θα γίνει με το σούβλισμα του αρνιού την ημέρα του Πάσχα. Το καθιερωμένο σούβλισμα παραδοσιακά συνοδεύεται από υποδοχή φίλων και συγγενών στο σπίτι, αφού είναι αλήθεια πως το αρνί χρειάζεται… μεγάλη παρέα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο σημαίνει συνωστισμό και μεγάλο κίνδυνο να γκρεμιστούν όσα χτίστηκαν εδώ και καιρό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι αναζητούσαν εδώ και μέρες τρόπο για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση και τελικά κατέληξαν σε ένα πλάνο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα έχει τη μορφή σύστασης ή θα είναι πιο αυστηρό.

Λαμβάνοντας υπόψιν, λοιπόν, το πλαίσιο αυτό, το ψήσιμο σε ανοιχτές αυλές, πιλοτές πολυκατοικιών και ταράτσες… ξεχάστε το.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σίγουρο ότι όλο και κάποιος θα περάσει από εκεί και θα συμμετέχει στο γλέντι με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να μεταδοθεί πολύ πιο εύκολα. Ωστόσο, αν κάποιος έχει κλειστή αυλή ή μεγάλο μπαλκόνι μπορεί να σουβλίσει αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν αυστηρά μόνο τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν σπίτι. Θα καταφέρει μια μικρή οικογένεια ένα ολόκληρο αρνί; Αυτό δεν το ξέρουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι όπως και να χει, το ψήσιμο θα είναι πριβέ. Τώρα αν θα σουβλίσετε αρνί ή θα ψήσετε παϊδάκια είναι στο χέρι σας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments