Ελλάδα

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τσιόδρας LIVE ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Η καθιερωμένη ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Η επέλαση της πανδημίας συνεχίζεται παγκοσμίως. Στη χώρα μας η κατάσταση τα τελευταία 24ωρα μοιάζει να είναι πλήρως ελεγχόμενη, με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει σήμερα τον νέο απολογισμό του ιού.

Ο καθηγητής μαζί με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολιτή και διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιά θα προβούν στις καθιερωμένες πλέον για το κοινό ανακοινώσεις ενημερώνοντας ενδελεχώς για την επέλαση του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, τα τελευταία στοιχεία σήμερα κάνουν λόγο για δύο νέα θύματα από την πανδημία, με τον αριθμό να ανεβαίνει συνολικά στα 81.

Πρόκειται για έναν 42χρονο από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και για μια 84χρονη που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό». Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα έχει φτάσει τους 81.Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δυο πρόσφατα θύματα είχαν υποκείμενα νοσήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς με ανάρτησή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ευχήθηκε καλό κουράγιο στην οικογένειά του 42χρονου. «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Όσοι τον ξέραμε, θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελό του. Πάλεψε σκληρά αλλά η μάχη με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε άνιση.

Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν θα μας επιτρέψουν να τον αποχαιρετήσουμε, όπως θα του έπρεπε. Στο τελευταίο του ταξίδι θα μπορέσουν να τον συνοδεύσουν τουλάχιστον οι δικοί του άνθρωποι, καθώς το διάστημα που έπρεπε να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό έληξε και είναι καλά στην υγεία τους. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του».

Πέντε νομοί της Ελλάδας εξακολουθούν να μην έχουν κάποιο κρούσμα κορωνοϊού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα: Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία διαθέσιμη ενημέρωση, οι νομοί Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας παραμένουν χωρίς νοσούντα με COVID-19. Αντίθετα, ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στην Καστοριά, την Αττική, τον Πειραιά, την Ηλεία, τη Ζάκυνθο, τον Έβρο και την Ξάνθη.

Μέχρι στιγμής, σ’ όλη την επικράτεια έχουν επιβεβαιωθεί 1.755 κρούσματα, εκ των οποίων το 55,2% είναι άνδρες. Οι θάνατοι παράλληλα, αριθμούν σε 81, με μέσο όρο ηλικίας τα 83 έτη. Ταυτόχρονα, συνολικά 90 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων το 78,9% είναι άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 361 (20,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 655 (37,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Οι ηλικίες των κρουσμάτων:

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 49 έτη, με το εύρος να εκτείνεται από μηδέν έως 101 ετών, ενώ το εύρος των θανόντων κυμαίνεται από 39 έως 95 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα (45%), μάλιστα, ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40 – 64 ετών, ενώ ακολουθούν οι ομάδες 18 – 39 (31,2%), 65 και άνω (21%) και έως 17 ετών (2,8%).

Όσον αφορά τους νεκρούς, η πλειοψηφία ανήκει στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών (73,4%), ενώ έπεται η ομάδα 40 – 64 (25,3%) και η ομάδα 18 – 39 (1,3%). Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2020 έχουν ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα.

Εγκωμιαστικά σχόλια από Bloomberg

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας, με αναλυτικούς πίνακες, την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ελληνική κυβέρνηση σε σύγκριση με χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Το Bloomberg σημειώνει, ακόμα, και τον σημαντικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και ανθρώπινων απωλειών και σε σχέση με πληθυσμιακά συγκρίσιμες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Στο Bloomberg ο συντάκτης οικονομικών θεμάτων του δικτύου επισημαίνει ότι «μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας», ενώ εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην Ελλάδα, η οποία στο θέμα του κορωνοιού, κινήθηκε σωστά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εφαρμόζοντας μέτρα για την προστασία του πληθυσμού που περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με τα πρώτα βήματα της τουριστικής περιοδόυ. «Φαίνεται να δούλεψαν τα μέτρα, με την Ελλάδα να καταγράφει σήμερα 79 θανάτους από τον ιό, σε σύγκριση με τους 13.341 στην Ισπανία και τους 16.523 στην Ιταλία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments