Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: 743 θύματα σε 24 ώρες – 13.798 συνολικά

Ισπανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: 743 θύματα σε 24 ώρες – 13.798 συνολικά
Ισπανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: Κατά 743 αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 13.798.

Ισπανία κορωνοϊός κρούσματα νεκροί σήμερα: Περισσότεροι από 13.700 Ισπανοί έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών 743 είναι οι νεκροί από τον ιό το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θανάτων σε 13.798. Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ενισχυμένος σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν τη Δευτέρα (637).

Όσον αφορά τα κρούσματα, οι νοσούντες ανέρχονται σε 140.510, καταγράφοντας άνοδο της τάξης των 5.500 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα (135.032).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την Κυριακή την παράταση των έκτακτων μέτρων έως τα τέλη Απριλίου. Το βαρύτερο τίμημα, μέχρι στιγμής, «πληρώνουν» οι περιφέρειες της Μαδρίτης και της Καταλονίας, στις οποίες έχουν καταγραφεί χιλιάδες κρούσματα και νεκροί. «Το υπουργικό συμβούλιο θα ζητήσει εκ νέου, από το Κοινοβούλιο, να παρατείνει, για δεύτερη φορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως το Σάββατο 25 Απριλίου τα μεσάνυχτα», είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασης ο Ισπανός πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο χρόνος που χρειαζόμαστε προκειμένου το σύστημα υγείας μας να ανακάμψει».

“Την ώρα που 47 εκατομμύρια Ισπανοί δεν δικαιούνται να βγουν από τα σπίτια τους παρά μονάχα για να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα και να πάνε στη δουλειά τους εφόσον η δραστηριότητά τους είναι απαραίτητη για το έθνος (υγεία, ενέργεια, μεταφορές, διατροφή), γνωρίζουμε σήμερα ότι αυτές οι 3 εβδομάδες συλλογικής απομόνωσης αρχίσουν να καρποφορούν” τόνισε ο Σάντσεθ. “Η απομόνωση επέτρεψε στο να «σταματήσουμε τη διασπορά του ιού, να αναχαιτίσουμε τη συρροή ασθενών στα νοσοκομεία, να φροντίσουμε τους ασθενείς και να σώσουμε ζωές” κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments