Διεθνή

Ουχάν Κίνα κορωνοϊός: Άρση της καραντίνας ύστερα από 77 ημέρες

Ουχάν Κίνα κορωνοϊός: Άρση της καραντίνας ύστερα από 77 ημέρες
Ουχάν Κίνα κορωνοϊός: Η Ουχάν, η πόλη από την οποία ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, έληξε τον αποκλεισμό ύστερα από σχεδόν δύο μήνες. Τα κτήρια φωταγωγήθηκαν και οι πολίτες πλέον μπορούν να κάνουν όνειρα για την επόμενη ημέρα.

Ουχάν Κίνα κορωνοϊός: Συγκινητικές εικόνες από την Ουχάν, την πόλη της επαρχίας Χουμπέι, από όπου και ξεκίνησε ο φονικός κορωνοϊός που θέρισε και συνεχίζει να θερίζει όλον τον πλανήτη. Ακριβώς τα μεσάνυχτα τοπική ώρα έληξε ο αποκλεισμός των πολιτών ύστερα από 77 ημέρες. Η πόλη των 11 εκατομμυρίων για να τιμήσει τους ήρωες αυτής της μάχης φωτίστηκε από άκρη σε άκρη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας χθες), οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κανείς από την πόλη, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Από τις 23 Φεβρουαρίου, όσοι βρίσκονταν εκεί δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της.  Εκατοντάδες επιβάτες επέλεξαν να φύγουν με τρένο, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε έναν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης, ο ενθουσιασμός του πλήθους ήταν ορατός, την ώρα που εκατοντάδες επιβάτες περίμεναν το τρένο τους, περιέγραψαν δημοσιογράφοι του AFP. «Για 77 ημέρες ήμουν κλεισμένος» είπε με χαρά ένας άνδρας, που δεν ήθελε να δώσει το όνομά του, και δεν έκρυβε την ανυπομονησία του για να επιστρέψει στην Τσανγκσά, σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων.

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση ενός μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Ουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων». Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Στην Ουχάν, ο αριθμός των πτήσεων και των δρομολογίων των τρένων παραμένει περιορισμένος προς το παρόν, ενώ θα διατηρήσει διάφορους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πόλη για να εμποδίσει κάθε πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων.

Φωταγώγηση των κτιρίων της πόλης:

Στο μεταξύ, σε μια ένδειξη της «αναγέννησης» της πόλης πάνω στα ίδια της τα συντρίμμια, το βράδυ της Τρίτης ολόκληρη η Ουχάν φωταγωγήθηκε ρυθμικά απ’ άκρη σ’ άκρη, γιορτάζοντας με φαντασμαγορικό τρόπο την άρση του δίμηνου αποκλεισμού. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με εικόνες της Γουχάν να λάμπει μέσα στο σκοτάδι:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments