Οικονομία

800€ επίδομα δικαιολογητικά: Αυτοί πρέπει να ξανακάνουν αίτηση

800€ επίδομα δικαιολογητικά: Αυτοί πρέπει να ξανακάνουν αίτηση
800€ επίδομα δικαιολογητικά: Αίτηση για δεύτερη φορά θα πρέπει να κάνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες ακινήτων είτε για να διορθώσουν λάθη είτε για να "κουρέψουν" κατά 40% τα ενοίκια.

800€ επίδομα δικαιολογητικά: Την πλατφόρμα employeessupport.gr θα πρέπει να επισκεφτούν ξανά χιλιάδες εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες ακινήτων είτε για να διορθώσουν λάθη  είτε για να «κουρέψουν» κατά 40% τα ενοίκια. Ειδικότερα, με βάση τις οδηγίες που από το υπουργείο Εργασίας, οι διορθώσεις θα μπορούν να γίνουν σε τρεις φάσεις με την πρώτη φάση να ξεκινάει από τις 11 έως τις 13 Απριλίου.

Μέχρι πρότινος, η δυνατότητα της μείωσης του ενοικίου κατά 40% δινόταν μόνο στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης, ωστόσο από χθες η έκπτωση του 40% αφορά σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής. Πολλοί έχουν ήδη κάνει την αίτησή τους για να εισπράξουν το επίδομα των 800 ευρώ, ωστόσο θα πρέπει να επανέλθουν στην πλατφόρμα προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτησή τους.

Αναλυτικά, οι οδηγίες του υπουργείου:

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προβούν σε διορθώσεις/συμπληρώσεις ή ανακλήσεις των αρχικών υπεύθυνων δηλώσεών τους με ορθή επανάληψή τους εντός των συγκεκριμένων χρονικών διαστημάτων Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις – εργοδότες που θα προβούν σε διορθώσεις/συμπληρώσεις ή ανακλήσεις της αρχικής υπεύθυνης δήλωσης, υποχρεούνται να το γνωστοποιήσουν αυθημερόν (εγγράφως ή ηλεκτρονικά) στους εργαζόμενούς τους.

Με την ορθή επανάληψη, δίνεται στις επιχειρήσεις-εργοδότες η δυνατότητα, ενδεικτικά, να προβούν στις κάτωθι ενέργειες:

  •  διόρθωση στοιχείων της υπεύθυνης δήλωσης,
  • ανάκληση εκ παραδρομής δήλωσης εργαζόμενου/ων σε αναστολή της/των σύμβασης/εων εργασίας,
  • προσθήκη επιπλέον εργαζομένου/ων σε αναστολή της/των σύμβασης/εων εργασίας,
  • προσθήκη στοιχείων που αφορούν την επαγγελματική μίσθωση ακινήτου,
  • διόρθωση στοιχείων που αφορούν την επαγγελματική μίσθωση ακινήτου,
  • διόρθωση ή αλλαγή κατηγορίας υπαγωγής από ΚΑΔ πληττόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας που ανεστάλη με εντολή δημόσιας αρχής.

Οι εργαζόμενοι, θα μπορούν να προβούν σε διορθώσεις/συμπληρώσεις ή ανακλήσεις των αρχικών υπεύθυνων δηλώσεών τους με ορθή επανάληψή τους εντός των συγκεκριμένων χρονικών διαστημάτων. Συγκεκριμένα με την ορθή επανάληψη, δίνεται στους εργαζόμενους η δυνατότητα, ενδεικτικά, να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

  • διόρθωση στοιχείων δήλωσης όπως αριθμός IBAN, στοιχεία μισθίου ακινήτου κύριας κατοικίας, κτλ,
  • συμπλήρωση στοιχείων μίσθωσης κύριας κατοικίας σε περίπτωση αλλαγής κατηγορίας υπαγωγής της επιχείρησης – εργοδότη από ΚΑΔ πληττόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας που ανεστάλη με εντολή δημόσιας αρχής,
  • ανάκληση της υπεύθυνης δήλωσης σε περίπτωση που ο εργαζόμενος επιθυμεί τη μη υπαγωγή του στην οικονομική ενίσχυση λόγω του ότι στον ενδιάμεσο χρόνο λύθηκε η σύμβαση εργασίας του με οικειοθελή αποχώρηση από την επιχείρηση – εργοδότη που είχε θέσει σε αναστολή τη σύμβαση εργασίας του.

Σε κάθε περίπτωση, πριν την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ελέγχονται οι υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων και επιχειρήσεων – εργοδοτών και λαμβάνονται υπόψη οι τελευταίες υποβληθείσες υπεύθυνες δηλώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments