Διεθνή

Βουλγαρία κορονοϊός: Σε 624 ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Βουλγαρία κορονοϊός: Σε 624 ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Βουλγαρία κορονοϊός: Στην Σόφια έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων (370 από το σύνολο των 624).

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Βουλγαρία ανήλθαν σε 624, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού καταπολέμησης του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, στη διάρκεια της πρωινής τακτικής ενημέρωσης.

Στην Σόφια έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων (370 από το σύνολο των 624). Συνολικά, 33 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο κ. Μουταφτσίσκι επισήμανε πως η Βουλγαρία δεν εξάγει προστατευτικές στολές, καθώς η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ελλείψεις.

Σε καραντίνα ο μισός πλανήτης – Πάνω από 96.000 τα θύματα

Καθώς ο κόσμος πλησιάζει το συμβολικό όριο των 100.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η διεθνής κοινότητα αναζητεί τα οικονομικά και τα διπλωματικά μέσα αντίδρασης, καθώς η ανθρωπότητα, μεγάλο μέρος της οποίας βρίσκεται σε περιορισμό, είναι αντιμέτωπη με βαθιά ύφεση. Πάνω από 96.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην πανδημία του νέου κορωνοϊού η οποία, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, θα έχει «τις χειρότερες οικονομικές συνέπειες από τη Μεγάλη Ύφεση» του 1929.

Σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα

Ενθαρρυντικά δεδομένα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τρέφουν ελπίδες ότι προσεχώς θα υπάρξει επιβράδυνση της πανδημίας. Για πρώτη φορά, ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση μειώθηκε στη Γαλλία, ενώ η κατάσταση μοιάζει να σταθεροποιείται σε εστίες της πανδημίας στις ΗΠΑ. Αλλά με το εμβόλιο να απουσιάζει, η επιστροφή στην ομαλότητα θα πρέπει να περιμένει, και πιθανότατα θα γίνει σταδιακά, καθώς οι αρχές επιδιώκουν πάση θυσία να αποφύγουν νέο κύμα μολύνσεων.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments