Video

Κορωνοϊός κόσμος: Έτσι άλλαξε η υφήλιος μέσα σε λίγους μήνες – Ένα βίντεο που “σπάει κόκκαλα”

Κορωνοϊός κόσμος: Έτσι άλλαξε η υφήλιος μέσα σε λίγους μήνες – Ένα βίντεο που “σπάει κόκκαλα”
Κορωνοϊός κόσμος: Μέσα σε 8 λεπτά η Guardian δείχνει πως άλλαξαν τα πράγματα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ξεκινά με πρώτα πλάνα από την Ουχάν και καταλήγει με το μήνυμα τη βασίλισσας Ελισάβετ.

Κορωνοϊός βίντεο: Στο φως της δημοσιότητας έφερε η βρετανική Guardian ένα συγκλονιστικό βίντεο που περιγράφει πώς  άλλαξε ο κόσμος από τότε που ο φονικός ιός έκανε την εμφάνισή του. Ειδικότερα, τα πρώτα πλάνα του βίντεο δεν θα μπορούσαν να μην ξεκινήσουν φυσικά από την Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας, εκεί δηλαδή που πρωτοεμφανίστηκε η θανατηφόρος νόσος και επέφερε τον πρώτο θάνατο στις 11 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια άτυχη γυναίκα που κατέληξε από πνευμονία. Το βίντεο συνεχίζει με την επιβολή της καραντίνας στην κινεζική επαρχία με πλάνα από τους έρημους δρόμους της Ουχάν.

Έπειτα συνεχίζει με την ανέγερση νοσοκομείου μόνο για τα κρούσματα του κορωνοιού, αλλά και το «Diamond Princess», ένα ολόκληρο κρουαζιερόπλοιο,  που μπαίνει σε καραντίνα. Πλέον ο ιός είχε εξαπλωθεί και κανένας δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Σειρά είχε η Ευρώπη, η οποία γίνεται το νέο κέντρο της επιδημίας κορωνοϊού. Οι χώρες λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, τα σύνορα κλείνουν και οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων μπαίνουν σε καραντίνα. 

Η Ιταλία πρωταγωνίστρια του δράματος θρηνεί τα περισσότερα θύματα, οι αναρίθμητοι νεκροί μεταφέρονται με στρατιωτικά οχήματα. Οι επιζώντες δίνουν ραντεβού στα μπαλκόνια τους και χειροκροτούν για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους όσοι εργάζονται σκληρά στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Ο “αόρατος” εχθρός ξεκληρίζει την Ιταλία.

«Ο κορωνοϊός θα με βοηθήσει να εκτιμήσω όλα εκείνα τα απλά πράγματα που μέχρι σήμερα θεωρούσα δεδομένα» λέει κάτοικος της Ιταλίας και συνεχίζει: «Να ζω, να αναπνέω, να πάω μια βόλτα, να αγκαλιάσω κάποιον». Έπειτα σειρά έχουν οι ΗΠΑ όπου στις 27 Μαρτίου, φαίνεται να έχουν περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και ο αριθμός των νεκρών καθημερινά αφήνει άλαλη την παγκόσμια κοινότητα. 

Ακολουθεί ο Κινέζος γιατρός, ο πρώτος που μάταια, προειδοποίησε για τον φονικό ιό και που τελικά πέθανε από τον φονικό ιό. Τέλος το βίντεο κλείνει με ένα απόσπασμα από το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ και τα λόγια: «Καλύτερες ημέρες θα ξαναέρθουν. Θα είμαστε με τους φίλους μας, θα είμαστε με τις οικογένειές μας. Θα συναντηθούμε ξανά».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments