Ελλάδα

MK-V: Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε τέσσερα σκάφη MK-V

MK-V: Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε τέσσερα σκάφη MK-V
MK-V: Η μεταφορά των τεσσάρων MK-V από τις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Τέσσερα σκάφη Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ), MK-V, παρέλαβε την Παρασκευή το Πολεμικό Ναυτικόν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, επισκέφθηκε τον χώρο ελλιμενισμού των τεσσάρων ΣΑΠ, MK-V, τα οποία παραχωρήθηκαν μεταχειρισμένα από το Αμερικανικό Ναυτικό για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η μεταφορά των τεσσάρων MK-V από τις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα παραμείνουν για την εκτέλεση των απαιτούμενων ελέγχων και εργασιών συντήρησης και επισκευής στο πλαίσιο της ενεργοποίησής τους.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα πλοίαρχος Τίμοθι Κέτερ και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) των ΗΠΑ στην Ελλάδα αντιπλοίαρχος Άντονι Γκάρνερ. Τα εν λόγω σκάφη, όπως σημειώνει και το ΓΕΕΘΑ, θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΔΥΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments