Ελλάδα

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Χιλιάδες δέματα αγάπης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη [pics]

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Χιλιάδες δέματα αγάπης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη [pics]
Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Τα δέματα θα δοθούν σε περίπου 10.000 εμπερίστατες οικογένειες, ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Την ευλογία του έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε χιλιάδες δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν σήμερα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τα δέματα θα δοθούν σε περίπου 10.000 εμπερίστατες οικογένειες, ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Η Εκκλησία λόγω του προορισμού της έχει πράγματα σταθερά και έκτακτα. Αυτά είναι έκτακτα και δεν είναι η πρώτη φορά. Έρχονται και παρέρχονται», τόνισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Παράλληλα, μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση, με την επισήμανση ότι καλούμαστε να προσαρμοστούμε, άλλωστε το αποτέλεσμα της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο από άλλων χωρών.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη και σημείωσε πως δεν μπορεί να γίνει από έναν φορέα, αλλά χρειάζεται συνεργασία. Επ’ αυτού, έκανε λόγο για τη συνεργασία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή», ο οποίος εδώ και χρόνια στηρίζει χιλιάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, μίλησε για τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στη στήριξη των αστέγων, αλλά και για την προσφορά δωροκαρτών από σούπερ μάρκετ της Θράκης και των Ιωαννίνων.

Επιπρόσθετα, έκανε αναφορά στα υπόλοιπα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής, τα γηροκομεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα αποκατάστασης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι όλο αυτό θα περάσει γρήγορα και ευχήθηκε κουράγιο σε όλους.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη στάση της Εκκλησίας τη συγκεκριμένη περίοδο, ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι «έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως. Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό», και υπογράμμισε ότι υπάρχει καλή σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας. Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ερευνητές, καθώς και τους δημοσιογράφους για το έργο τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments