Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα σύνορα: Εντατικοί έλεγχοι στη μεθόριο με τη Ρωσία για την αποφυγή νέων κρουσμάτων

Κορωνοϊός Κίνα σύνορα: Εντατικοί έλεγχοι στη μεθόριο με τη Ρωσία για την αποφυγή νέων κρουσμάτων
Κορωνοϊός Κίνα σύνορα: Οι αρχές της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ ανακοίνωσαν ότι έχουν δημιουργήσει τηλεφωνική γραμμή για να προσφέρουν αμοιβή σε όσους καταγγέλλουν την είσοδο μεταναστών σε αυτή.

Κορωνοϊός Κίνα σύνορα: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα σύνορα Κίνας – Ρωσίας από πλευράς της Κίνας ώστε να παρεμποδίσει τυχόν κρούσματα που θα εισέλθουν από τη γειτονική Ρωσία. Ειδικότερα, η Ρωσία έχει αναχθεί στη μεγαλύτερη πηγή εισαγόμενων κρουσμάτων στην Κίνα, με συνολικά 409 κρούσματα να προέρχονται από τη χώρα, και η εφημερίδα Global Times τονίζει στο κεντρικό άρθρο της ότι οι Κινέζοι που βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος θα πρέπει να παραμείνουν εκεί και να μην επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Η Ρωσία είναι το πιο πρόσφατα παράδειγμα αποτυχίας ελέγχου εισαγόμενων κρουσμάτων και μπορεί να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για άλλες χώρες», προσθέτει το άρθρο.

Στην βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ της Κίνας που γειτονεύει με τη Ρωσία καταγράφηκαν 79 νέα εισαγόμενα κρούσματα τη Δευτέρα. Όλα αφορούσαν Κινέζους πολίτες που επέστρεφαν στη χώρα από τη Ρωσία, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, όπου χθες καταγράφηκαν 89 νέες μολύνσεις από την covid-19.

Οι αρχές της Χεϊλονγκτζιάνγκ ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή για να προσφέρουν αμοιβή σε όσους πολίτες καταγγέλλουν την είσοδο στην επαρχία παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, όσοι δίνουν πληροφορίες για τέτοιου είδους αδικήματα θα λαμβάνουν 3.000 γιουάν. Όσοι συλλαμβάνουν οι ίδιοι τους παράτυπους μετανάστες και τους παραδίδουν στις αρχές θα λαμβάνουν 5.000 γιουάν. Μέχρι σήμερα η Κίνα έχει καταγράψει 82.249 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και 3.341 θανάτους, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments