Πως Να

13033 νούμερα: Πως στέλνω μήνυμα για την άδεια κυκλοφορίας

13033 νούμερα: Πως στέλνω μήνυμα για την άδεια κυκλοφορίας
13033 νούμερα: Αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθούμε προκειμένου να μπορούμε να πραγματοποιούμε τις εξόδους πρώτης ανάγκης έχοντας την άδεια κυκλοφορίας.

13033 νούμερα: Από τις 23 Μαρτίου 2020 06:00 έως τις 27 Απριλίου 2020 06:00, όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν, θα πρέπει να δηλώσουν με έναν από τους 3 διαθέσιμους τρόπους την μετακίνησή τους, η οποία αφορά μόνο τους παρακάτω λόγους:

Περιπτώσεις μετακίνησης – Ποιον αριθμό χρησιμοποιώ

 1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
 2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
 3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
 4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
 5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Όσοι μετακινούνται για τους παραπάνω λόγους, είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, αλλά και αποδεικτικό έγγραφο, που παρέχεται σε 2 τύπους:

 • Βεβαίωση κίνησης τύπου Α: Αφορά στις μετακινήσεις από και προς την εργασία και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.
 • Βεβαίωση κίνησης τύπου Β: Αφορά όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις και αποκτάται με έναν τους 3 παρακάτω τρόπους:
 1. Με SMS στο 13033 (χωρίς χρέωση)
 2. Με τη συμπλήρωση της ειδική φόρμας, που μπορείτε να βρείτε στο forma.gov.gr
 3. Με συμπλήρωση χειρόγραφης φόρμας, που συμπεριλαμβάνει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του ατόμου που μετακινείται, ημερομηνία και ώρα, διεύθυνση προορισμού και τον λόγο μετακίνησης

13033: Πώς λαμβάνουμε την άδεια

Ο πρώτος τρόπος είναι σίγουρα ο πιο απλός από όλους, εφόσον έχουμε κινητό στη διάθεσή μας. Δεν υπάρχει φυσικά χρέωση για το μήνυμα, παρότι αρκετά κινητά της αγοράς είναι προγραμματισμένα να υπενθυμίζουν στον χρήστη ότι ενδέχεται να υπάρχει χρέωση λόγω 5ψήφιου. Αποσαφηνίζουμε ξανά ότι ΔΕΝ υπάρχει χρέωση για μήνυμα στο 13033.

[Αριθμός περίπτωσης] κενό [ΟΝΟΜΑ] κενό [ΕΠΙΘΕΤΟ] κενό [ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ]

Στη συνέχεια και άμεσα θα λάβουμε απαντητικό μήνυμα από το 13033, το οποίο θα είναι της μορφής:

Μετακίνηση κενό [Αριθμός περίπτωσης] κενό [Όνομα] κενό [Επίθετο] κενό [Διεύθυνση Κατοικίας]

Το απαντητικό μήνυμα που έχουμε λάβει αποτελεί το αποδεικτικό που χρειαζόμαστε σε περίπτωση που μας γίνει έλεγχος, οπότε δεν το σβήνουμε, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνησή μας. Το μήνυμα αυτό θα χρειαστεί να το επιδείξουμε μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Οδηγίες για το SMS στο 13033

 • Ανοίγουμε στο κινητό μας τα «Μηνύματα», με το εικονίδιο που θα βρούμε στο κάτω μέρος της οθόνης σε Android κινητά ή το αντίστοιχο εικονίδιο σε iOS (iPhone).
 • Πατάμε «έναρξη συζήτησης» για να στείλουμε ένα νέο μήνυμα
 • Στο κελί που λέει «Προς», συμπληρώνουμε το νούμερο «13033»
 • Πληκτρολογούμε το μήνυμά μας με τη μορφή που αναφέραμε παραπάνω (με κεφαλαία) και πατάμε το βελάκι για αποστολή του μηνύματος. Θα πρέπει άμεσα να λάβουμε απαντητικό μήνυμα από την υπηρεσία, το οποίο λειτουργεί ως αποδεικτικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments