Διεθνή

Brexit Βρετανία Ευρωπαϊκή Ένωση: Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών

Brexit Βρετανία Ευρωπαϊκή Ένωση: Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών
Brexit Βρετανία Ευρωπαϊκή Ένωση: Μεγάλη Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινούν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και την μεταβατική περίοδο αυτού.

Brexit Βρετανία Ευρωπαϊκή Ένωση: Νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, με τις διαπραγματεύσεις να διαρκούν μέχρι και τον Ιούνιο. Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από σημερινή τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων προσώπων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Βρετανίας και σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον για τα θέματα της Ευρώπης, Ντέιβιντ Φροστ, με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, είχαν σήμερα τηλεδιάσκεψη. Σε αυτή αποφασίστηκε η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Oι επόμενοι τρεις γύροι συνομιλιών θα γίνουν μέσω βιντεοδιασκέψεων. Ο κάθε γύρος θα διαρκεί μία εβδομάδα.

Ο πρώτος κύκλος συνομιλιών ξεκινά στις 20 Απριλίου, και θα ακολουθήσουν άλλοι δύο στις 11 Μαΐου και την 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων συμφώνησαν ότι θα πρέπει να σημειωθεί «πραγματική και απτή πρόοδος» στις συνομιλίες αυτές μέχρι τον Ιούνιο, καθώς και ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν δεσμευμένες στην επανεξέταση της προόδου τον Ιούνιο. Έγινε ακόμη γνωστό ότι σύντομα θα συνεδριάσει και η ειδική επιτροπή που θα επιβλέπει το πρωτόκολλο για την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ωστόσο, δεν αναφέρεται τίποτα για την πιθανότητα να υπάρξει μία ενδεχόμενη παράταση της μεταβατικής περιόδου που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Πάντως, στις αρχές του έτους η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι εάν δεν υπάρξει ένα ευρύτερο σχεδιάγραμμα για πρόοδο σε μία συμφωνία μέχρι το καλοκαίρι, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τις συνομιλίες και να ξεκινήσει την προετοιμασία για ένα Brexit υπό τους όρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, το 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments