Ελλάδα

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς Θεσσαλία: Ένα θετικό δείγμα στους οικισμούς Ρομά

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς Θεσσαλία: Ένα θετικό δείγμα στους οικισμούς Ρομά
Κορωνοϊός Χαρδαλιάς Θεσσαλία: Mόνο ένα δείγμα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό στους οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς Θεσσαλία: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι σε ελέγχους συνολικά 416 δειγμάτων που ελήφθησαν από κατοίκους των οικισμών Ρομά στην περιοχή της Θεσσαλίας, μόνον ένα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «ολοκληρώνεται η διαδικασία ανίχνευση του ιού στην περιοχή της Θεσσαλίας με τα δείγματα τα οποία προχωρήσαμε σαν Γενική Γραμματεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους συνεργαζόμενους φορείς».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «στην ενότητα Λάρισας στην Νέα Σμύρνη είχαμε 49 ελέγχους και ένα θετικό κρούσμα, στον Τύρναβο σε 76 ελέγχους, στα Φάρσαλα σε 48 ελέγχους, στην Ενότητα Τρικάλων Κηπάκι, Πύργος, Καλαμάκι σε 46 ελέγχους, στην Ενότητα Καρδίτσας, Μαύρικα Καρδίτσας σε 43 ελέγχους, στους Σοφάδες, στον παλαιό οικισμό Νέας Ζωής σε 70 ελέγχους αλλά και στην ενότητα της Μαγνησίας σε Αλιβέρι, Αγία Παρασκευή, Νέαπολης Βόλου σε 70 ελέγχους ήταν όλα αρνητικά. Συνολικά σε 416 δείγματα υπάρχει μόνο ένα θετικό κρούσμα. Όλα πάνε καλά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς διακρίσεις την προσπάθεια ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας».

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εξής περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας:

  • Στη Δημοτική Ενότητα της Λάρισας, στη Νέα Σμύρνη, στον Τύρναβο και τα Φάρσαλα.
  • Στη Δημοτική Ενότητα της Μαγνησίας, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, στην Αγία Παρασκευή και στη Νεάπολη.
  • Στη Δημοτική Ενότητα Καρδίτσας, στη Μαύρικα και στην περιοχή των Σοφάδων στον παλιό οικισμό “Νέα Ζωή” και
  • Στη Δημοτική Ενότητα Τρικάλων, στο Κηπάκι, στον Πύργο και στο Καλαμάκι
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments