Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς LIVE σήμερα: Η Πολιτική προστασία για νέα κρούσματα

Νίκος Χαρδαλιάς LIVE σήμερα: Η Πολιτική προστασία για νέα κρούσματα
Νίκος Χαρδαλιάς LIVE σήμερα: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Νίκος Χαρδαλιάς LIVE σήμερα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρεται στα τελευταία νέα σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Παράλληλα, ανακοινώνει τα νέα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς της νόσου στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται, πως χθες ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα θετικά δείγματα κορωνοϊού στους Ρομά της Θεσσαλιάς:

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι σε ελέγχους συνολικά 416 δειγμάτων που ελήφθησαν από κατοίκους των οικισμών Ρομά στην περιοχή της Θεσσαλίας, μόνον ένα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό: «Ολοκληρώνεται η διαδικασία ανίχνευση του ιού στην περιοχή της Θεσσαλίας με τα δείγματα τα οποία προχωρήσαμε σαν Γενική Γραμματεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους συνεργαζόμενους φορείς. Στην ενότητα Λάρισας στην Νέα Σμύρνη είχαμε 49 ελέγχους και ένα θετικό κρούσμα, στον Τύρναβο σε 76 ελέγχους, στα Φάρσαλα σε 48 ελέγχους, στην Ενότητα Τρικάλων Κηπάκι, Πύργος, Καλαμάκι σε 46 ελέγχους, στην Ενότητα Καρδίτσας, Μαύρικα Καρδίτσας σε 43 ελέγχους, στους Σοφάδες, στον παλαιό οικισμό Νέας Ζωής σε 70 ελέγχους αλλά και στην ενότητα της Μαγνησίας σε Αλιβέρι, Αγία Παρασκευή, Νέαπολης Βόλου σε 70 ελέγχους ήταν όλα αρνητικά. Συνολικά σε 416 δείγματα υπάρχει μόνο ένα θετικό κρούσμα. Όλα πάνε καλά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς διακρίσεις την προσπάθεια ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας».

Παράλληλα, ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων:

Γνωστοποίησε, πως διπλασιάζεται το πρόστιμο από τα 150 ευρώ σε 300 ευρώ σε όλες τις περιοχές της χώρας και θα υπάρχει αφαίρεση πινακίδων για άσκοπες μετακινήσεις. Τα πρόστιμα θα είναι, 300 ευρώ για τον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων και 150 για τον συνοδηγό. Παράλληλα, θα ελέγχεται σαρωτικά ο κωδικός Β4 (παροχή βοήθεια σε τρίτο). Τα νέα μέτρα θα ισχύουν από το Μεγάλο Σάββατο στις 9:00 το βράδυ ως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12:00 το βράδυ. Ο υφυπουργός επεσήμανε πως τα μέτρα λαμβάνονται «για αυτόν τον έναν στους δέκα Έλληνες» που επιμένει να μην τηρεί τα μέτρα. Επίσης, σημείωσε πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στη μάχη κατά της πανδημίας και τόνισε, σε οξύ τόνο, πως δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια υπονόμευσης όσων έχουν καταφέρει οι συμπολίτες μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments