Διεθνή

Κορωνοϊός Ρωσία: “Ναι” στη θεραπεία ασθενών με υδροξυχλωροκίνη

Κορωνοϊός Ρωσία: “Ναι” στη θεραπεία ασθενών με υδροξυχλωροκίνη
Κορωνοϊός Ρωσία: Mε διάταγμα που εξέδωσε η ρωσική κυβέρνηση εγκρίνει τη θεραπεία ασθενών με υδροξυχλωροκίνη για την καταπολέμηση του ιού.

Κορωνοϊός Ρωσία: Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε τη θεραπεία ασθενών με κορωνοιό με υδροξυχλωροκίνη, παράγωγο της χλωροκίνης που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ελονοσίας, η αποτελεσματικότητα της οποίας αποτελεί το θέμα μιας παγκόσμιας συζήτησης. Συγκεκριμένα με διάταγμα που εξέδωσε χθες, Πέμπτη, η ρωσική κυβέρνηση έδωσε οδηγίες προς την κατεύθυνση αυτή στους ιατρικούς οργανισμούς, διευκρίνιζοντας πως η Κίνα προσέφερε στη Ρωσία περισσότερα από 68.000 κουτιά αυτού του φαρμάκου.

Το διάταγμα δημοσιεύθηκε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ.

Η υδροξυχλωροκίνη πρόκειται να διανεμηθεί στα νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό ή ύποπτα κρούσματα. Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των ιατρικών υπηρεσιών ανέλαβε να παρακολουθεί την εξέλιξη των ασθενών ώστε να βεβαιωθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η Ρωσία ανέφερε σήμερα μία αύξηση ρεκόρ 4.069 νέων περιστατικών μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό, κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 32.007, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης στη Ρωσία, άρχισε να αυξάνεται δραστικά μέσα στον Απρίλιο, παρά το γεγονός ότι είχε αναφέρει αισθητά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων, σε σύγκριση με τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, κατά τα πρώτα στάδια ξεσπάσματος της πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments