Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Ακόμη ένα θύμα – 110 οι πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Ακόμη ένα θύμα – 110 οι πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους
Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Ένας 63χρονος άνδρας είναι το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους να ανέρχεται πλέον σε 110. Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Ακόμη ένας συμπατριώτης μας κατέληξε σήμερα έχοντας ηττηθεί από τον κορωνοϊό. Προκείται για έναν 63χρονο άνδρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο Θριάσιο νοσοκομείο και ο οποίος έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου είχε καταλήξει σε ηλικία 76 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος της Βιοϊατρικής, Ευάγγελος Σπανός, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Σωτηρία” χτυπημένος από κορωνοϊό.

Ο Ευάγγελος Σπανός είχε υποκείμενο νόσημα καθώς έπασχε από αρτηριακή υπέρταση και νοσηλευόταν αρκετές ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία». Οι γιατροί είχαν κάνει πολλές φορές προσπάθεια να τον αποσωληνωνόσουν χωρίς όμως επιτυχία.

Ποιος ήταν ο Ευάγγελος Σπανός:

Ο Ευάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το 1969 παίρνει το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ το 1979 παίρνει PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 1981 ιδρύει την Βιοϊατρική και το 1986 δημιουργεί το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα.

Το 2001 προχωρά στην εξαγορά της πρώτης κλινικής και κυκλοφορεί το βιβλίο του «Εργαστηριακή ενδοκρινολογία», ενώ το 2006 κυκλοφορεί το βιβλίο «Κλινική χημεία». Το 2013 λαμβάνει το βραβείο «αυτοδημιούργητου επιχειρηματία» από την Ernst & Young, ενώ το 2019 κυκλοφόρησε ακόμη ένα βιβλίο με τίτλο «Εργαστηριακή διαγνωστική».

17 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 2.224 συνολικά – 108 νεκροί:

Σύμφωνα με τη χθεσινή γραπτή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 17 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 2.224. Από αυτά το 56% αφορά άνδρες. Επίσης:

  • Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα
  • 71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
  • Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 67 ετών
  • 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες
  • Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω
  • 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη
  • Το 89.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments