Ελλάδα

Ωράριο καταστημάτων σήμερα: Πως θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ – Τι ώρα θα κλείσουν

Ωράριο καταστημάτων σήμερα: Πως θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ – Τι ώρα θα κλείσουν
Ωράριο καταστημάτων σήμερα: Δείτε το ωράριο των καταστημάτων για σήμερα Μεγάλο Σάββατο.

Ωράριο καταστημάτων σήμερα: Το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανονικά.

Απίστευτες ουρές σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές τη Μεγάλη Παρασκευή

Η απόφαση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, ήταν τα σούπερ μάρκετ χθες, Μεγάλη Παρασκευή να λειτουργήσουν από τις 13.00 έως τις 19.00. Αργότερα, όμως, εντός της ημέρας, αποφασίστηκε παράταση της λειτουργίας τους μέχρι τις 20:30, λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε.

Ο κόσμος με αφορμή τον καλό καιρό αλλά και το ότι βρισκόμαστε δύο μέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα θέλησε να βγει για τα ψώνια του καθιερωμένου τραπεζιού. Σημειώνεται πως πολλά σούπερ μάρκετ πρόσφεραν νερό στους πολίτες, όση ώρα περίμεναν στην ουρά. Αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις που δημιουργήθηκε εκνευρισμός – όπως είναι φυσικό – από την πλευρά των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, καλές ήταν οι συνθήκες στο εσωτερικό των σούπερ μάρκετ, καθώς τόσο οι πολίτες όσο και οι αρμόδιοι τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας.

Τι τονίζουν οι ειδικοί

Οι ειδικοί επισημαίνουν ακριβώς αυτό: ότι αυτό που έχει επιτευχθεί έως τώρα με τη συμμόρφωση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών είναι εύθραυστο και η λάθος συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει εντελώς την κατάσταση. Και όπως έχει επισημάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ακόμη και οι λίγοι «είναι ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει με τόση προσπάθεια». Μάλιστα, έχει ήδη τονίσει -μπροστά στον κίνδυνο του συνωστισμού μέσω των καλεσμάτων- ότι και το Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ενώ σε αυστηρό τόνο επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους «στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων».

Και για την ανάγκη των πιστών για προσευχή όμως, που έχει προκαλέσει «παρατράγουδα» σε πολλές ενορίες σε όλη τη χώρα, έχει απαντήσει η ίδια η Εκκλησία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τονίζει στην επικοινωνία που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται την κυβέρνηση και ακολουθεί τις υποδείξεις των αρχών, έχει απαντήσει με τον δικό του τρόπο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας: «Η πίστη των ανθρώπων είναι εσωτερικό βίωμα, είναι στάση ζωής. Θεωρώ πως πρέπει να ευχαριστήσουμε από αυτή τη θέση την Εκκλησία και τους πιστούς αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των συμπολιτών μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments