Ελλάδα

Περιφορά επιταφίου Ρόδος: Πλήθος ανθρώπων στην περιφορά του Επιταφίου στη Ρόδο [vid]

Περιφορά επιταφίου Ρόδος: Πλήθος ανθρώπων στην περιφορά του Επιταφίου στη Ρόδο [vid]
Περιφορά επιταφίου Ρόδος: Παραμένει άγνωστο αν και πόσοι ιερείς πήραν μέρος σε αυτό μέρος αγνοώντας τις οδηγίες της Εκκλησίας.

Περιφορά επιταφίου Ρόδος: Κάποιοι συμπολίτες μας παρά τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από τα μέσα Μαρτίου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορονοιού φαίνεται πως συνεχίζουν να κάνουν του… κεφαλιού τους και θεωρούν πως είναι υπεράνω του νόμου. Συγκεκριμένα, σε βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος, μεγάλη μερίδα ανθρώπων περίπου έλαβε μέρος σε περιφορά Επιταφίου στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Μέχρι στιγμής το μόνο διαθέσιμο είναι το βίντεο, ενώ παραμένει άγνωστο αν και πόσοι ιερείς πήραν μέρος σε αυτό μέρος αγνοώντας τις οδηγίες της Εκκλησίας. Στο βίντεο φαίνεται ένα μικρό πλήθος ανθρώπων να κινείται ψάλλοντας στα δρομάκια ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής, την ώρα που το υπόλοιπο νησί είναι κλεισμένο στα σπίτια του…

Υπενθυμίζεται πως οι έλεγχοι συνεχίζονται  σε όλη τη χώρα από τις Αστυνομικές Αρχές για άσκοπες μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας. Στο πλαίσιο αυτό, χθες, Μεγάλη Παρασκευή, από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια:

23 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως:

  • 8 στην Αττική,
  • 6 στην Κεντρική Μακεδονία
  • 3 στη Θεσσαλονίκη,
  • 2 στη Δυτική Ελλάδα,
  • 2 στην Ήπειρο και
  • 2 στη Θεσσαλία.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 16 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 558 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 325 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 44.247 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments