Διεθνή

Κροατία κορωνοϊός: Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 4 Μαΐου

Κροατία κορωνοϊός: Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 4 Μαΐου
Κροατία κορωνοϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Κροατία.

Κροατία κορωνοϊός: Την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, για άλλες 15 ημέρες παρατείνει η Κροατία, σύμφωνα με τον υπουργό των Εσωτερικών, Ντάβορ Μποζίνοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πότε θα είναι πιθανό να αρχίσει η σταδιακή άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις. Πριν από ένα μήνα, η κυβέρνηση έκλεισε όλα τα καταστήματα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα σχολεία, αλλά και τα μέσα μαζικής μετακίνησης, αφήνοντας ανοιχτά, μόνο τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, αλλά και τα πρατήρια βενζίνης.

Έτσι, οι πολίτες θα παραμείνουν σπίτια τους μέχρι τις 4 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται, πως οι κάτοικοι στο Ζάγκρεμπ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό χωρίς να χρειαστεί να βγουν από τα αυτοκίνητά τους. Αυτή η πρωτοβουλία ανήκει στον δήμου του Ζάγκρεμπ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Andrija Stampar» στην Κροατία στην προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ο ιός. Μ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ασφάλεια του ατόμου που κάνει το τεστ και του εργαζόμενου στον τομέα της υγείας.

«Ένας αυξημένος αριθμός δοκιμών είναι το καλύτερο μέτρο για την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Η νέα μέθοδος, υπό τη μορφή «drive-in» θα συμβάλει σημαντικά στην ταχύτερη αναγνώριση των μολυσμένων ατόμων», ανακοίνωσε το Ινστιτούτο. Η διαδικασία, όπως διευκρινίστηκε, θα είναι απλή και γρήγορη και η ανθρώπινη επαφή θα είναι ελάχιστη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments