Κόσμος

Κύπρος κορωνοϊός κρούσματα: Έξι νοσούντες τις τελευταίες 24 ώρες

Κύπρος κορωνοϊός κρούσματα: Έξι νοσούντες τις τελευταίες 24 ώρες
Κύπρος κορωνοϊός κρούσματα: Μόνο έξι κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Κύπρο το τελευταίο 24ωρο.

Κύπρος κορωνοϊός κρούσματα: Έξι άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό στην Κύπρο σε σύνολο 1.803 εξετάσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Υγείας, Κυριακή του Πάσχα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα νέα κρούσματα προέκυψαν ως εξής:

  • Από το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 659 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με ένα θετικό αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το κρούσμα σε Αστυνομικό Τμήμα, όπου έγιναν όλες οι ενδεικνυόμενες ενέργειες από χθες.
  • Από σύνολο δύο διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, και τα δύο περιστατικά ήταν θετικά.
  • Από σύνολο 117 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.
  • Από σύνολο 441 εργαστηριακών διαγνώσεων των ατόμων που επέστρεψαν από το εξωτερικό, εντοπίστηκαν δύο θετικά.
  • Από σύνολο 73 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα, και από 511 δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, εντοπίστηκε ένα θετικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για άτομο που εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
  • Από το πρόγραμμα των 20.000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 8549 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στη Κύπρο ανήλθε στα 767 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 18 άτομα, τέσσερις εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όλοι οι ασθενείς είναι σε καλή κλινική κατάσταση. Δόθηκαν επίσης δύο εξιτήρια. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά οκτώ ασθενείς. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών είναι για την ώρα κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments