Ελλάδα

Δευτέρα του Πάσχα 2020: Και σήμερα 300 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις

Δευτέρα του Πάσχα 2020: Και σήμερα 300 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις
Δευτέρα του Πάσχα 2020: Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, από το Μεγάλο Σάββατο και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα και ώρα 23:59 ισχύει ο διπλασιασμός του προστίμου και η αφαίρεση πινακίδων και άδειας του οχήματος.

Δευτέρα του Πάσχα 2020: Σε λίγες ώρες αναμένεται να λήξει το πιο πρόσφατο αυστηρό μέτρο που πάρθηκε από την κυβέρνηση κατά το οποίο, από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, όσοι παραβίαζαν την απαγόρευση κυκλοφορίας με άσκοπες μετακινήσεις, θα είχαν σοβαρές κυρώσεις. Ο λόγος φυσικά ήταν ο προφανής, να ανακόψουν τυχόν εξόρμηση των Ελλήνων στα εξοχικά στα και σε συγγενικά πρόσωπα εν μέσω Πάσχα.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στους δρόμους της Αθήνας από την αστυνομία για τις άσκοπες μετακινήσεις με το πρόστιμο και σήμερα για τους παραβάτες να παραμένει τσουχτερό και να φτάνει τα 300 ευρώ

 Σύμφωνα λοιπόν με όσα επισημαίνονται στην σχετική ΚΥΑ, για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59, στα πρόσωπα που παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος τις διατάξεις της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα της τάξης των 300 ευρώ και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες.

Στα 52 ανέρχονται τα πρόστιμα που επέβαλε η Aστυνομία ανήμερα του Πάσχα.

Ειδικότερα, από τις 06:00 έως τις 15:00 την Κυριακή του Πάσχα βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 52 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας. Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ σε 35 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Αναλυτικά τα πρόστιμα:

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ σε 35 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Από την έναρξη του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 781 παραβάσεις κι έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 455 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για δύο μήνες.

Επίσης καταγράφηκαν 51 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ:

  • 16 στην Αττική
  • 12 στην Κρήτη
  • τρεις στη Θεσσαλονίκη
  • οκτώ στην Κεντρική Μακεδονία
  • δύο στη Θεσσαλία
  • έξι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • δύο στο Βόρειο Αιγαίο
  • μία στο Νότιο Αιγαίο
  • μία στην Ήπειρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments