Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: 430 νέοι θάνατοι – 21.282 συνολικά

Ισπανία κορωνοϊός: 430 νέοι θάνατοι – 21.282 συνολικά
Ισπανία κορωνοϊός: Νέα ελαφρά αύξηση των νέων νεκρών κατέγραψε η Ισπανία.

Ισπανία κορωνοϊός: Μικρή αύξηση σημείωσε ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων στην Ισπανία, όπου ο συνολικό αριθμός νεκρών ανέρχεται πλέον στις 21.282. Μετά και την τελευταία ενημέρωση του ισπανικού υπουργείου Υγείας, ακόμη 430 έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν στις 204.178, ενισχυμένα κατά περίπου 4.000 σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση.

Την Δευτέρα του Πάσχα ο αριθμός των νέων νεκρών είχε πέσει στους 399. Ήταν ο πιο χαμηλός αριθμός των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Η Ισπανία άρχισε αυτή την εβδομάδα να χαλαρώνει το lockdown που είχε επιβάλει στις 14 Μαρτίου ανοίγοντας κάποιους τομείς της οικονομίας. Όμως οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση κατά 15 ημέρες, ως τις 9 Μαΐου, της καθολικής καραντίνας που έχει επιβληθεί στη χώρα. «Έχουμε αφήσει πίσω μας τις πιο ακραίες στιγμές», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.

Όμως πρόσθεσε: «Αυτά τα επιτεύγματα είναι ακόμη ανεπαρκή και πάνω απ’ όλα εύθραυστα. Δεν μπορούμε να τα θέσουμε σε κίνδυνο με βιαστικές αποφάσεις». Σύμφωνα με την El Pais, τα παιδιά, κάτω των 12 ετών, τα οποία εδώ και έξι εβδομάδες, δεν επιτρέπονται να βγουν από το σπίτι τους «για κανένα λόγο» από τις 27 Απριλίου θα μπορούν να βγουν, με συνοδεία ενήλικα, για μια «σύντομη βόλτα», χωρίς ωστόσο να επιτρέπεται να επισκέπτονται πάρκα ή παιδικές χαρές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments