Ελλάδα

Πρωτομαγιά αργία: Όλα όσα θα ισχύσουν το φετινό τριήμερο

Πρωτομαγιά αργία: Όλα όσα θα ισχύσουν το φετινό τριήμερο
Πρωτομαγιά αργία: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τη φετινή πρωτομαγιά προέβη σε ανακοινώσεις. Τι θα ισχύσει τη φετινή πρωτομαγιά;

Πρωτομαγιά αργία: Προς απογοήτευση όλων μας το φετινό Πάσχα ήταν αρκετά διαφορετικό από ότι τα προηγούμενα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν μας επέτρεψε τόσο να μετακινηθούμε εκτός της οικίας μας, όσο και να το γιορτάσουμε με τους συγγενείς και τους φίλους μας. Ωστόσο το τριήμερο της πρωτομαγιάς είναι κοντά, αλλά τι θα ισχύσει άραγε μέχρι τότε; Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι η Πρωτομαγιά 2020 είναι επίσημη αργία «πέφτει» Παρασκευή, που σημαίνει ότι πολλοί θα έχουν ένα νέο τριήμερο ώστε να ξεκουραστούν.

Τι γιορτάζεται την 1η Μαίου; –  Ημέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη

Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή. Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Νέα αυστηρά μέτρα για την Πρωτομαγιά προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τη φετινή πρωτομαγιά προανήγγειλε αυστηρά μέτρα για το επικείμενο τριήμερο που θα έρθει. Αναλυτικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» προανήγγειλε αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει έξοδος προς την επαρχία το επόμενο τριήμερο.

«Είναι βέβαιο αυτό για να μην διαταράξουμε όσα κερδίσαμε με κόπο και θυσίες το προηγούμενο διάστημα. Ας ανοίξουν τομείς της οικονομικές δραστηριότητας και θα βρούμε χρόνο να επισκεφτούμε τα χωριά μας. Δεν θέλουμε απότομη διασπορά σε περιοχές», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.

 Αναφορικά με την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα, ξεκαθάρισε ότι «μέχρι τις 24 Απριλίου, οι άνθρωποι που έχουν πάρει την άδεια θα ξέρουν τι τους περιμένει», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, θα την ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments