Πολιτική

Κοντοζαμάνης εξωτερικά ιατρεία – χειρουργεία: Έτσι θα λειτουργήσουν την προσεχή περίοδο

Κοντοζαμάνης εξωτερικά ιατρεία – χειρουργεία: Έτσι θα λειτουργήσουν την προσεχή περίοδο
Κοντοζαμάνης εξωτερικά ιατρεία - χειρουργεία: Ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε πως η επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων και των εξωτερικών ιατρείων θα γίνει υπό προϋποθέσεις και κανόνες.

Κοντοζαμάνης εξωτερικά ιατρεία – χειρουργεία: Ο υφυπουργός Υγείας, έκανε λόγο για το πως αναμένεται να είναι η επόμενη ημέρα στα χειρουργεία και στα εξωτερικά ιατρεία. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης “προετοιμαζόμαστε για την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων, αλλά αυτό θα γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις και όχι αμέσως”.

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι αυτό θα εφαρμοστεί ταυτόχρονα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα “και βεβαίως, όχι με τον ίδιο ρυθμό χειρουργείων με αυτόν που είχαμε πριν την έναρξη της πανδημίας”.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι τα βήματα θα γίνονται βάσει των οδηγιών της ειδικής επιστημονικής επιτροπής και των επιτροπών λοιμώξεων και χειρουργείων που υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο και ανάλογα θα ανοίγουν τα τακτικά χειρουργεία. Σημειώνεται δε ότι σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και βέβαια, όπως είπε ο υφυπουργός, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, διότι στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία παρατηρείται μεγάλη προσέλευση κόσμου και συγχρωτισμός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments